Top menu

De (roze) eyecatcher-tassen van Laael

Roze, roze, roze! Van alle kleuren die er zijn blijft mijn oog tegenwoordig opvallend vaak hangen aan zoet roze. Geen Schiaparelli shocking pink, maar Barbapapa roze. In Parijs op de Première Classe, de belangrijkste accessoiresbeurs, ontdekte ik een langwerpige roze leren tas van Laael.

Laael is het tassenlabel van Elja Lintsen. Een paar jaar geleden ontwierp Lintsen, die ook 1 dag per week lesgeeft aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem, nog kleding. Ongeveer twee jaar geleden zette ze met haar broer, verantwoordelijk voor het zakelijke deel, een tassenlijn op die goed verkoopt in Japan. Dat Lintsen ooit weer mode gaat maken sluit ze niet uit, maar nu even niet.

Laaeltassen zijn minimalistish en vallen op door verschillende kleurcombinaties in een tas, en er zijn grote eenvoudige, praktische tassen in uitgesproken tinten zoals knalgeel en roze. Roze! “Ik kwam terug van de materialenbeurs in Italië, maar had daar helemaal geen inspiratie opgedaan. Ik begon met kleuren als bordeaux, dat verveelde snel, opeens had ik zin in roze. Roze tassen zijn echte eyecatchers”, zegt Lintsen.

Over eyecatchers gesproken, de ontwerpster draagt een opvallend grote gelige uilenbril. “Miu Miu” ,vertelt ze. “Het is eigenlijk een zonnebril, maar ik heb er gewone glazen in laten zetten.” Leuk om te weten toch?

Vanaf april zijn Laaeltassen te koop via www.laael.com

Foto: Laael Winter 2013, photo by Sabrina Bongiovanni Photography

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.