Top menu

Frisse show, maar te weinig Viktor & Rolf

Viktor & Rolf showden gisteren onder het toeziend oog van Sylvie Meis en André van Duin (ja echt). Eerder deze week lieten V&R van zich horen via een filmpje. Ze hebben namelijk ontdekt wat er mis is met internet en het web: te veel hoeken! Rond is het nieuwe vierkant. Dat maakt Liz Goldwyn (filmmaker, schrijfster, modeliefhebber) ons duidelijk in een korte toespraak. In het filmpje wordt ze geflankeerd door de twee excentrieke modeheertjes. Klikken we door naar de gloednieuwe site, dan zien we dat we dat deze er gelikt uitziet. Maar hebben ze niet een webshop vergeten?

Viktor & Rolf hadden gisteren het ‘rond is het nieuwe vierkant’-concept niet doorgevoerd in de nieuwe wintermode. De show was niet opeens in een ronde tent, ze droegen dezelfde vierkantige brillen. Het duo showde voor hun doen een zeer ingetogen collectie. Het kleurgebruik was beperkt tot zwart en wit (zwartwit is de nieuwe kleur), ‘opgeblazen’ avondjurken bleven achterwege, de make-up was bescheiden en het pluizige ingevlochten haar lieflijk, de schoenen platte lakloafers.

Dominant was de strik, een typisch couture-element. Strikken sierden (Lanvin) achtige korte jurkjes met asymmetrische schouders. Sportief waren witte strakke truitjes met (Fred Perry) lauwerkransversiering. Interessanter waren zwarte pakken met stofbewerkingen zoals (Diesel) gaten/rafels en fluffy veertjes. Het sterkst was een reeks chaotische jurkjes met openingen, strikken en een waterval aan ruches. Hè, hè, helemaal Viktor & Rolf.

Het geheel, met ook nog veel korte klokkende (Carven) rokjes en een duidelijk sixties vibe, was jong en fris, en bovenal superdraagbaar. Sylvie met haar mooi benen gaat het binnenkort dragen, zeker weten. Hoe André van Duin dit in zijn Animal Crackers verwerkt, geen idee.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.