Top menu

Collectie Peet Dullaert ontluikt als een lelie

“Dit is toch een heerlijke jas!” Ik ben in de showroom van de hyper enthousiaste Peet Dullaert. Vorig jaar maart studeerde hij nog aan ArtEZ hoge school voor de kunsten Arnhem, en nu toont hij in Parijs al voor de tweede keer een volwaardige collectie: ‘Victoria’. Dullaert inspireerde zijn gesofistikeerde ontwerpen op de van kleur veranderende Victoria lelie – mouwen en manchetten zijn als ontluikende bloemen en zomen zijn ´opgeblazen’ van dubbelgeslagen stof. Très haute couture.

Niet alleen haute maar ook reversible couture is een knielange jas die draagbaar is aan twee kanten – zwart of metallic. Broeken vallen recht, zijn enkellang met soms bell-bottompijpen. De parmantige klokkende vorm komt ook terug in korte rokjes en de onderkant van een faux fur jurk. Net als Dullaerts eerste collectie bevat ook deze knitwear, zoals een witte katoenen koltrui met ruimvallende mouwen van zwarte stof.

Nieuw in de overwegend kleurrijke (roze, paars, rood) collectie zijn jurken. Eyecatcher is een red carpet-waardig strapless model met een opbollend rokje als een bloem en daaronder een zwarte lange rok. Waarom nu pas jurken? “Tot voor kort vond ik pakken interessanter, daarom was ik vooral daar mee bezig. Ik denk trouwens dat jurken het goed doen in de verkoop”. Hopelijk in het najaar te koop is een jurk die recht valt van achteren en klokt aan de voorzijde (zie foto).

Ook nieuw van Peet Dullaert zijn accessoires waaronder een parure van giga kristallen versierd met zijden bloemetjes, elegante tweekleurige leren handschoenen en enveloppe-achtige tassen met gouden kettingen die tijdens het dragen veranderen in een buidel.

Oja, Dullaert heeft gelijk het korte jas met ontluikende mouwtjes is werkelijk heerlijk.

Peet Dullaert werkt momenteel aan een knitwear capsule collectie met stukken vanaf ongeveer 150 euro. Ergens in maart te koop via www.peetdullaert.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.