Top menu

15 jaar niche: Skins Cosmetics

Van 7 merken in 2000 tot 100 in 2015, van 1 parttime medewerker tot ruim 80 mensen. Skins Cosmetics bestaat 15 jaar, groeit nog altijd, en dat wordt gevierd met fikse verbouwingen.

“Toen we vijftien jaar geleden begonnen verklaarden mensen ons voor gek, waarom een winkel openen zonder één bekend merk?” zegt Philip Hillege die regelmatig nog in de winkel staat.

In november 2000 opent Hillege met Michiel Poelmans Skins Cosmetic Lounge in de Amsterdamse Runstraat. Het is in Nederland de eerste winkel waar relatief onbekende niche merken te koop zijn, bij prijzige producten als Diptyque geurkaarsen stellen klanten vaak de vraag of de komma wel goed staat. Ja dus.

Philip Hillege zag in het begin in zijn winkels vooral geurjunkies. Maar naast het toenemende aantal fanatieke geurgekken verwelkomde hij ook als snel steeds vaker “gewone” mensen met een bovengemiddelde interesse in geuren. Wat dat voor mensen zijn? “In principe komt iedereen hier, oud, jong, maar ze hebben één gemene deler, allemaal kijken ze verder dan de van de marketing bol staande glossybladen. Het zijn mensen die oprecht geïnteresseerd zijn en het verhaal achter een geur willen weten. Vergelijk het met wijn, ook wijn heeft de laatste jaren een ongelofelijke ontwikkeling doorgemaakt.”

De Skins formule blijkt een gouden greep. Inmiddels zijn er tien winkels, inclusief een Skins op Ibiza. De 11e Skins Cosmetics volgt in Eindhoven. Er is een Skins Spa in Hotel L’Europe.

Binnenkort ondergaan zowel de winkels in het Conservatorium hotel, als de Runstraat ingrijpende verbouwingen. De bovenverdieping in de Runstraat wordt onderdeel van de winkel en Skins in het Conservatorium hotel krijgt er een hele hoek bij.

Groot nieuws is dat Skins als eerste retailer wereldwijd de Hermès – huiscollectie met geurkaarsen, een badlijn mag verkopen. Andere nieuwe merken zijn het Britse parfumhuis Floris met een gloednieuwe grooming lijn, de organic huidverzorging van Suzanne Kauffman en de spannende geuren van Orto Parisi (foto). In het gloednieuwe blad Mirror Mirror lees je een hilarisch interview met diens oprichter The Nose.

Mirror Mirror is ook te koop bij Skins, en online. Koop het hier als een van de eersten.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.