Top menu

Mykro nummer 2 is uit

Hopsa, nummer 2 van Mykro is uit.

Uitgever, stylist en hoofdredacteur Sonny Groo omschrijft het magazine vol eigen fotografie – alles zwartwit – als tijdloos, met zeer persoonlijke inhoud. Hoe kan het ook anders met nieuwsgierigheid als Groo’s grootste drijfweer. Net als in Mykro nummer 1, staan in dit issue geen fotoshoots, of rubrieken of spullen, maar uitsluitend interviews met fotoportretten geschoten door onder andere Paul Scala, Rad Hourani en Wikkie Hermkens. De geïnterviewden zijn onder andere muzikant John Newman, model/actrice Farida Khelfa, Mazdack Rassi van Milk Studios, model Frederik Meijnen en kalligraaf Nicolas Ouchenir. Op de cover en in het blad een shoot met Caroline de Maigret.

Onlangs reisde Groo persoonlijk per Thalys naar Parijs met 2 loodzware Hema-tassen vol verse Mykro’s. Omdat hij zijn blad zelf wilde overhandigen “aan mensen die hij tof vindt”, rende hij in 2 dagen, 22 afspraken af, en liet nummers achter bij modemerken als Dior, grote pr- en modellenbureaus, maar ook bij Colette, waar Mykro waarschijnlijk al is uitverkocht.

Zeg Sonny, waarom breng je als een postbode zelf issues rond?

“Om meteen reacties te krijgen, en feedback waar ik iets mee kan. Verder wil ik de energie voelen.”

Erg interessant vond ik het interview van Matthew Hurst met de onbekende Nicolas Ouchenir, de Fransman die met zijn krullerige handschrift persoonlijk elk modeseizoen duizenden uitnodigingen in opdracht schrijft van modehuizen als Louis Vuitton, Dior en Chanel. Ik vroeg me altijd al af, wie doet dat?

“Hij schrijft ook liefdesbrieven in opdracht! Trouwens de foto’s bij het interview zijn analoog geschoten. In Mykro staat een mix van digitale en analoge fotografie, analoog is een totaal andere manier van schieten. Schiet je bij digitaal zo twee uur lang, en kun je vervolgens nog alle kanten op met wat wordt gekozen, bij analoog moet je echt meteen weten wat je wilt, écht kijken, dat maakt het opwindend.

“We (foto: Nicolas Nethery) hebben Nicolas trouwens gefotografeerd in een jas van Maison Martin Margiela, zo zetten we hem serieuzer neer dan hij in werkelijkheid is.”

Wat zijn de plannen voor het volgende nummer?

Ik wil heel graag een interview met show/evenementenproducent Alexandre de Bethak. En in de toekomst ook mensen spreken die wonen en werken in steden als Hongkong en Tokio, daar zitten briljante creatieven. Ik ga binnenkort eerst naar Parijs, daarna  naar New York, niet alleen, maar met vier mensen. Alleen zitten in een shitty hotelkamer is niet leuk. Reizen zie ik ook als een herinnering, zo maak ik Mykro ook.”

 Mykro is gedrukt in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren. In Nederland wordt het blad verkocht bij Athenaeum in Amsterdam (€ 18). Uitverkocht? Check de site waar wekelijks een verhaal wordt geplaatst.

Gerelateerde Artikelen:


, , , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.