Top menu

Parijse conceptstore Merci naar Nederland?

Merci in Parijs, de tweede bekende conceptstore na Colette,  is verkocht. De nieuwe eigenaar is de familie Gerbi, oprichter van het Franse merk Gérard Darel,dat in Nederland niet bekend is, maar in Parijs een begrip.

De Gerbi’s kochten Merci ‘voor iets minder dan tien miljoen euro,  zegt Laurent Darel, zoon van Danielle en Gérard Gerbi.

Merci, aan de boulevard de Beaumarchais, is in 2009 opgericht door Bernard en Marie-France Cohen. De winkel met een oppervlak van 1500 vierkante meter verkoopt een ratjetoe aan stijlen en merken, en is met het bijbehorende Cinéma Café en exposities al snel een succes. In 2011 trekt de conceptstore een miljoen bezoekers, waaronder 35% uit het buitenland. De omzet loopt in de miljoenen. Een deel van het geld wordt besteed aan onderwijs in Madagascar. De nieuwe eigenaar blijft het fonds beheren.

De reden van verkoop van het succesvolle bedrijf is onder andere het overlijden van Bernard Cohen in 2011.

“De bedoeling is niet groter te worden om het groter worden, maar om meerdere Merci’s te gaan openen,” zegt Laurent Gerbi. Van een tweede Merci in Parijs is volgens hem geen sprake. Gerbi denkt eerder aan filialen Londen en New York. “We weten dat onze klanten internationaal zijn.” Veel Nederlanders weten Merci ook te vinden. Dus wie weet.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.