Top menu

Bruin tot aan je kruin

Denk je aan een nieuw modeseizoen met nieuwe kleuren, dan plopt de kleur bruin niet meteen op. Niet oranje is het nieuwe zwart, maar bruin. Van beige-bruin, goudbruin, camelbruin, kaki-bruin, chocoladebruin tot ach waarom niet: poepbruin. Vanaf nu ga je van teen tot kruin in bruin.

De donkere kleur is behoorlijk lang uit beeld geweest. Bruin heerste voor het laatst volop in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ruim dertig jaar geleden was alles in de garderobe bruin: van schoenen, tassen, leren jasjes, ribfluwelen jasjes, tot het herenkostuum toe. Vrolijke gekleurde accenten als blousjes en T-shirts in geel en oranje en paars doorbraken de bruin hegemonie.

De huidige revival van bruin is te danken aan Vetements, het invloedrijke Franse merk van Demna Gvasalia. Sinds hij dit voorjaar zijn show opende met een chocolade (puur) bruine jurk, is hij de oorzaak van de bruintrend. Als ‘bruine draad’ liepen door de Vetements collectie beige-bruine trenches, cognackleurige leren broeken, een ruimvallende diepbruine bandplooibroek, maar ook pakken van goudbruin fluweel en geblokte bruine truien. Net als in de jaren zeventig was ook oranje present.

Bruin mag dan wel overal getipt worden als opkomende kleur, de vraag is of de consument wel zin heeft in de bedaagde retro-tint in deze sombere tijd. Plus dat het niet bepaald de favoriete kleur is van veel mensen. Maar voor de groeiende groep tegenstanders van het zogenaamde pretty dressing is bruin het perfecte antwoord.

Volg mij op instagram @georgettekoning en snapchat mirrormirror

 

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.