Top menu

Verovert Clarisonic Nederland?

Ik had het nooit gedaan, mijn huid elektrisch reinigen met een roterende beautyborstel. Deze maand is de Clarisonic in Nederland gelanceerd, ik mocht ’m al even proberen.

Ik reinig eerlijk gezegd alleen mijn ogen met cleanser, haal ik de mascara er niet af, dan zie ik er ’s morgens uit als een panda. Zeep gebruik ik nooit. Ik gebruik dan ook amper foundation, niet nodig hè.

 Toch wilde ik graag de Clarisonic met roterende borstel proberen. Al is het alleen al om te weten waarom deze beauty sensation die aanvankelijk alleen door dermatologen in luxe spa’s werd gebruikt in Amerika een hype is geworden nadat Oprah er mee zwaaide en aanprees als miracle massage. Kate Moss, Gwyneth Paltrow en Natalie Portman zouden allemaal verslaafd zijn aan het apparaatje dat is doorontwikkeld vanuit de elektrische tandenborstel. Het zou ook wonderen verrichten bij acné-problemen.

Het persbericht ronkt dat de Clarisonic 6x beter reinigt dan met de hand. De borstel draait niet rond, maar maakt heen-en-weerbewegingen.

In gebruik is het waterdichte apparaatje dat je ook onder de douche of in bad kan gebruiken erg eenvoudig. Je smeert wat cleanser op de grote, ronde, vochtige borstel en drukt op het knopje. Piepjes – er zit een timer in – geven aan hoelang je een bepaalde zone kan behandelen met de ronddraaiende bewegingen. De grondige reinigingsbeurt van een minuut is geluidloos. Het apparaat trilt niet maar vibreert licht en dat voelt aangenaam. Ben ik om? Als ik niet zo lui was en die ene minuut zou kunnen opbrengen wel. En ik bezit van nature een ietsje vette huid, en heb het idee dat de Clarisonic – al beweert informatie in het boekje dat dit niet het geval is – mijn huid geen goed doet. Toch gebruik ik Klaartje nog wel eens, maar verslaafd zoals Kate en de rest van de wereld, nou neuh.

Clarisonic Mia 2 € 149, inclusief cleanser, etui en oplader De borstel moet je om de drie maanden vervangen en kost €25. Er bestaan verschillende type borsteltjes. Ook geschikt voor mannen.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.