Top menu

Ex-Vogue’s Carine Roitfeld schittert in docu

 Ze mag dan wel aan de kant zijn gezet bij de Franse Vogue, Carine Roitfeld is meer aanwezig dan ooit. Na haar Vogue-vertrek, ze werkte tien jaar voor de Frans stijlbijbel – lanceerde ze haar salontafelboek Irreverent, en binnenkort verschijnt nummer drie van CR Fashion Book, Roitfelds eigen modemagazine.

Op 11 september gaat tijdens de New Yorkse modeweek de documentaire Mademoiselle C. over Roitfeld in première. De titel is natuurlijk een verwijzing naar de eigenzinnig Coco Chanel. Zal me niets verbazen als Roitfelds partner in crime,  Karl Lagerfeld dit heeft bedacht. Het stel werkt haast onophoudelijk samen, is het niet voor Chanelprojecten zoals de geweldige The Little Black Dress- publicatie, dan wel fotoseries voor Harper’s Bazaar. Waravan Roitfeld tegenwoordig global fashion director is. Nee in Vogue zul je de 58-jarige Roitfeld niet meer zien.  

De trailer is veelbelovend: “Ik ben al dertig jaar met de zelfde man, ik stop mijn fantasie in mijn foto’s”, zegt Roitfeld die haar carrière begon als stylist bij Elle. Veelbelovend is de docu van Fabien Constant ook om de vele bekenden die voorbij komen. Een greep: Tom Ford, Alber Elbaz van Lanvin, en Givenchy’s Riccardo Tisco, Donatelle Versace (g.e.w.e.l.d.i.g) en natuurlijk Kaiser Karl.

De documentaire volgt Roitfield tijdens het opzetten van haar eigen magazine. Je raadt het al, drama na drama, modellen die afzeggen op het laatste moment, fotografen die niet met Mademoiselle C. mogen werken omdat ze onder contract staan bij de concurrent Condé Nast. Ondertussen wordt ze ook nog oma. Smullen dus.

De productiemaatschappij die de docu schoot, volgde eerder Roitfields ex-Vogue collega Anna Wintour. Mademoiselle C. komt op 20 september uit in Londen, tien dagen later bestellen we hem allemaal via Amazon.

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.