Top menu

Parijs eert de LBD

Dat Kleine Zwarte Jurkje houdt ons flink bezig. Nu weer met de Little Black Dress tentoonstelling in Paris. De expo opende in juli tijdens de Haute Couture week, ik nam een kijkje. Veel zag ik niet – druk, druk, druk – van de vijftig blackbeauties in allerlei stijlen en uit verschillende periodes, de oudste van Fortuny. (Foto: Lanvin) Wel bleef mijn oog haken aan een kanten dijlange, mannenjurk gedragen door Marc Jacobs.

Cosmeticagigant MAC, sponsor van de expo, toonde een zevental make-up ontwerpen – zwarte lippen! – voor bij het legendarische jurkje.

Glimmend middelpunt van de opening, in metallic blauwe kaftan mét vlinderdas, was Vogue’s André Leon Talley, de curator van het zwarte jurkjesfestijn. Ik zag Mary Katranzou, Carine Roitfeld, Haider Ackermann en sprak even met de Russische Ulyana Sergeenko, zij showde tijdens de week een folkloristische wintercollectie, best aardig.   

Ben je in Parijs, neem dan even een kijkje op de mooi vormgegeven expositie. Mona Bismarck American Center for art and culture. Tot 22 september. www.monabismarck.org Toegang:  € 7.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.