Top menu

Ladurée is ook mode

Ladurée, de Parijse koning van de macaron, heeft nu ook een chocolademerk: Les Marquis de Ladurée. Wat een snoepje op deze site moet? Nou, dat zit zo, voor mij is Ladurée onlosmakelijk verbonden met mode (en Parijs). De gekke kleurtjes van de koekjes, de onweerstaanbare verpakkingen en niet te vergeten de waanzinnige patisserie die Ladurée ook maakt. Ik kijk ernaar alsof het een modecollectie is, en koop Ladurée eerlijk gezegd alleen voor de verpakking ontworpen door bijvoorbeeld Alber Elbaz van Lanvin. Hebben! Die zoete macaronnetjes gooi ik weg. Grapje. Overigens is de tarte tatin onovertroffen, dat vinden ook veel andere buitenlanders, daar komt tachtig procent van de snoepers vandaan, want Ladurée is natuurlijk een grote toeristenfuik.

Nu is Ladurée dus ge-outbranched naar chocolade. De doosjes zijn even prachtig met het silhouet van ene Marquis de Ladurée, en dat is geen verzinsel maar de naam van een Parijse chocolatier F. Marquis wiens familie de antieke verpakkingen bewaarde.

Met de Marquis gokt Ladurée voor 2013 op een omzet van drie miljoen euro, een peuleschilletje vergeleken bij de 11 Ladurée filialen en veertig vestigingen buiten Frankrijk, met een omzet van honderd miljoen. Overigens worden de macarons, en nu ook de chocolade gemaakt in Zwitserland. Valt dat even tegen.

De eerste Marquis de Ladurée winkel zit vlakbij Place Vendôme. Ze bezorgen ook aan huis: www.laduree.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.