Top menu

Over de lesbische schoenen van Acne

In het internationale panel dat na afloop van de Lichtingshow haar mening gaf zat dit keer onder andere Maarten van der Horst. 

Maarten haalde een Master in Londen en bouwde vervolgens snel naamsbekendheid op met zijn hysterische Hawaï-afstudeercollectie die ook de aandacht trok van Topshop. Van der Horst ontwierp in opdracht van de high-street keten een commerciële afgeleide die de winkels uit vloog. Een tweede samenwerking volgt vanaf augustus.

Maarten vertelde ook over zijn bijbaan bij het hippe Acne waarvoor hij nu schoenen ontwerpt. Volgens van de Horst zijn Acne schoenen heel lesbisch, en verkopen ze echt heel goed. Lesbisch? Ik hing aan zijn lippen. Lesbisch haar dat ken ik (Matthijs van Nieuwkerk), maar lesbische schoenen? “Dat zijn schoenen met bijvoorbeeld een klein hakje, in grijs of beige”, legde Maarten uit.

“Vroeger, nou ja, toen ik nog voor Chloé werkte en daar ook schoenen tekende, was dat echt een taboe. Bij Acne is het een plus. Lesbo’s zijn meer geaccepteerd, het is zelfs modieus geworden om lesbisch te zijn. En als ze schoenen kopen, dan kopen ze Acne.” Bedankt Maarten, dat weten we ook weer, en over de inhoud van dit bericht kan niet worden gecorrespondeerd.

Lees meer op:

http://www.vogue.nl/de-week-in-fashion/blog/georgette-koning/lila-grace-moss-modejournalist-in-wording-maarten-van-der-horst-over-lesbische-acne-schoenen-en-it-girl-word-je-zo

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.