Top menu

Moodboard: Melissa Siegrist

Melissa Siegrist showt vanmiddag om vijf uur. Melissa studeerde Architectuur aan de HKU maar stapte over op mode en studeerde in 2010 af in Arnhem met een vrouwencollectie met een mannelijke twist.  Na een stage bij Viktor & Rolf en bij Three AsFour in New York begon ze haar mannenlabel.

Stijl: Modern, comfortabel, sportwear is een grote inspiratiebron. De zomercollectie voor 2014 is gebasseerd op baseballkleding uit de fifties en klassieke Americaanse workwear, en gestreepte Oshkosh stoffen.

Favoriete cd’s, tracks: Op het moment de excentrieke Mykki Blanco uit New York. Hij is travestiet, maar niet op een glamour manier. Hij smeert lippenstift op en draagt tepelkwastjes, maar nog steeds vind ik hem sexy als vent. Ik vind het interessant waar de grens ligt tussen mannelijk en vrouwelijk. Toen ik met mijn label begon, ontwierp ik rokjes voor mannen, nu heb ik dat onderzoekende gehad, en zoek ik het meer in subtiele vormen zoals de snit van een blouse.

Designerrampje: Stof die niet leverbaar is.

Hobbies: Houtoven pizza bakken. Ik maak zelf het deeg! Helaas past de houtoven niet in mijn sociale huurwoning in Amsterdam Oost.

www.melissasiegrist.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.