Top menu

Moodboard: Franzel Amsterdam

Franzel Amsterdam showt vanmiddag om 14.00. Eric Franzel studeerde aan de modevakschool en volgde een jaar mode aan de kunstacademie in Den Haag. Vervolgens kreeg hij een aanbod van een onderbroekenmerk. Werk ervaring en verleden vindt Franzel eigenlijk irrelevant.  “Omdat de toekomst veel interessanter is, en aan het verleden niks meer te veranderen valt”.

Stijl: Stoer. Ik maak kleding voor de man die zichzelf niet serieus neemt maar het leven wel. Mijn toekomstideaal is daarom ook om “het merk” te worden dat gedragen wordt door mannen die bekend staan om hun visie en stijl.

Muziek: Voor het ontwerpen van deze collectie heb ik veel geluisterd naar een mix van 90’s  hip-hop en hedendaagse hip-hop.  Ook luister ik graag naar documentaties over geschiedenis, met voorkeur over het geloof.

Hobbies: in mijn vrije tijd probeer ik verschillende dingen te doen en zoveel mogelijk uit het leven te halen. Ik hou van exposities, lekker eten en ’s avonds een drankje. Maar met mijn verstand op nul op de bank inhoudsloze programma’s kijken vind ik af en toe ook een heerlijke bezigheid.

Designerramp? Dit is mijn eerste collectie die wordt geshowd tijdens AFW en ik merk dat er heel veel komt kijken bij het organiseren van zo’n show. Denk aan modellen, muziek, sponsoren, haar, make up, styling enzovoort. Het is een grote uitdaging om naast al het geregel niet te vergeten dat ik ook nog een collectie moet afmaken. Op zo’n moment leer ik mezelf kennen en haal het beste (of slechtste) uit mezelf.

www.franzelamsterdam.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.