Top menu

Mykro is uit!

“Hopsa!”, dat zou Sonny Groo zelf zeggen over de stille lancering van Mykro. Samen met vriend fotograaf Wikkie Hermkens kwam hij net het blad langs brengen. Ook omdat het ongewone grote formaat niet door de brievenbus past.

Zo, lekker groot formaat Groo!

Je het leest lekker ‘breed’. Dat is ook omdat bij een kleiner formaat de duimen vaak over de tekst gaan, daar houd ik niet van, vandaar.

Al het beeld is door ons zelf geschoten, ik vind het altijd heel irritant als in bladen beeld staat dat ik al eens heb gezien. Er is zowel digitaal als analoog geschoten.  De mix hiervan vind ik heel leuk, niet dat het ene beter is dan het ander, maar bij het schieten van portretten geeft het een mooi spanningsgevoel.

Eerder maakte je een aantal Mykromags, waar is het woord mag gebleven?

Ik kan nu meer kanten op. Op den duur wil ik ook producten onder naam Mykro. De bedoeling is dat we vier keer per jaar uitkomen, en tussendoor misschien met speciale uitgaves, maar het kan ook een expositie zijn georganiseerd door Mykro, of een diner.

Het is anders dan Mykromag geen modeblad geworden.

Dit voelt als nieuw, we zijn weer een paar stappen verder gegaan. Als ik naar de oude Mykromags kijk, zie ik een verschil van dag en nacht. Mykro is volwassener, tijdlozer, minder verschillende onderwerpen. Nu staan er allemaal portretten in, een mix van gevestigde mensen zoals de Amerikaanse modellenscout Eileen Ford van 91, en jong talent, zoals de Nederlandse actrice Hannah Hoekstra, ze is trouwens de enige Nederlander die er in staat. Wikkie heeft haar gefotografeerd in IJmuiden, ze is een echte spring in ’t veld. Schrijver Maurits de Bruijn, hij komt van de Rietveld en schreef het boek Broer, schrijft heel gevat, dat paste goed bij Hannah.

Er staan zowel bekende als onbekende namen in. Hoe hebben jullie covermodel Daphne Guiness gestrikt?

Guiness’ haarstylist is een vriend van mij, ik vertelde hem dat ik haar graag voor Mykro wilde interviewen. Daphne wil jong talent supporten, en ook kwijt dat ze dit najaar een expositie organiseert over Isabella Blow.

De oplage is nogal eh bescheiden…

Ja, 300 exemplaren. Het is geen massaproduct, het merendeel sturen we zelf naar mensen van wie we vinden dat ze het moeten lezen. Ik wilde wel een iPadversie, maar dat is nog te duur. Dit blad hebben we gemaakt met 0 budget. Een deel staat online, om de dag komt er iets bij. Het gaat stapje voor stapje. We hopen dat in oktober het volgende blad uitkomt, met advertenties, Canon was al heel enthousiast. Ik ga binnenkort naar Parijs en heb een triljoen afspraken en hoop dat daar meer uit komt. Dunhill lijkt me een mooie adverteerder, zij adverteren voor verschillende generaties.

Mooi blad, ik kijk uit naar oktober! www.mykromag.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.