Top menu

Schiaparelli: dure hobby

Schiaparelli leeft! Na ruim een halve eeuw is de oude dame wakker gekust door gastontwerper Christian Lacroix. Zo’n 18 outfits draaiden in een draaimolen van spiegels. Locatie: het Parijse Musée Les Arts Decoratifs.

De kreeft, het langharige apenbont, strikken, borduursels, opvallende zakken, alle bewerkelijke Lacroix outfits bevatten verwijzingen naar Schiaparelli’s barokke oeuvre. Het idee hierachter is duidelijk: iedereen krijgt zo meteen mee waar Schiaparelli voor staat. Nadeel: voor de Schiaparelli-kenner, en ja dat is toch elke modeliefhebber, was het niet echt een verrassende collectie, meer een feestje der herkenning.  Wat irriteerde was dat alle ontwerpen erg theatraal, zwaar en kostuumerig waren. Ik miste de moderne twist. Frisser, en meer tot verbeelding sprekend waren de collage/illustraties van Lacroix.

De eenmalige Lacroix-collectie wordt niet verkocht. In januari volgt een tweede presentatie, van waarschijnlijk weer een gastontwerper, maar het kan ook een boek zijn. Het modehuis volgt hiermee een gewaagde strategie.

En of investeerder, Tod’s eigenaar Diego Della Valle, hiermee zijn geïnvesteerde miljoenen terug gaat verdienen? Een leuke hobby is het wel.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.