Top menu

Candy is verslavend

Toen Prada in 2011 een nieuw parfum uitbracht, verraste het modehuis met een compleet ander ‘verhaal’ dan verwacht. Met Prada Candy Eau de Parfum ging het Italiaanse modehuis namelijk eens niet op de conceptuele toer. Candy is een fictief personage, een opgewekte mademoiselle. In de reclamecampagne wordt de speelse meid geïncarneerd door de blonde Léa Seydoux. De geur? Zoals Candy klinkt: zoet als caramel en vrouwelijk.  

Nieuw is Prada Candy L’Eau. Candy is dezelfde popperige Léa, de flacon is vrijwel onveranderd – een felroze details is nu zacht nude. De geur? Ten opzichte van Prada Candy Eau de Parfum is deze eau de toilette frisser met een akkoord van mandarijn en citroen. Even fris en bloemrijk is het hart van de geur, met lathyrus, een van mijn favoriete bloempjes, die nu volop in bloei zijn. Andere ingrediënten zijn benzoïde, klinkt als benzine, maar is een hars en geeft een warme, zoete balsemachtige geur af, vergelijkbaar met honing. Verslavend is het zoete vanilleachtige karamel ingrediënt. Witte musksoorten zorgen voor het poederige accent.

Prada Candy L’Eau is gebaseerd op een idee van Miuccia Prada en geïnterpreteerd door parfumeur Daniela Andrier (o.a. MMM Untitled, Gucci Envy). Het flaconontwerp is eveneens van Miuccia Prada in samenwerking met art-director Fabien Baron, en doet denken aan een vintage flacon met een sierlijke dop die refereert naar de art deco kunststroming.

De prachtig gefilmde (kleuren!) reclamecampagne ziet eruit als een reeks filmtrailers. Ze zijn gemaakt door de Moonrise Kingdom regisseurs Wes Anderson en Roman Coppola (zoon en broer van) zijn vermakelijk, spelen zich af in Parijs met in de hoofdrol Léa Seydoux (Mission Impossible, Midnight in Paris, Belle Épine) als Candy die het hoofd op hol brengt van twee vrienden.  

Eau de Toilette spray 30ml € 52,75. Eau de Toilette spray 50 ml € 70,55. Eau de Toilette spray 80 ml € 91,85

Bekijk de reclame

Prada Candy

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op Candy is verslavend

  1. Simone 28 juni 2013 om 12:51 #

    Lijkt me een heerlijk parfum! Maar ik moet eerst even rijk worden lijkt me… ;)