Top menu

Nieuw in de PC

Een slager, een garen- en bandwinkel, een papierwinkel, een kruidenier – tot in de jaren tachtig was de P.C. Hooftstraat een gemoedelijke straat met buurtwinkels. Hier en daar verrees een modepaleisje als Reflections, waar de ‘zwarte kraaienmode” van de avant-gardistische Japanners als Yohji Yamamoto werd verkocht. Oger pionierde met mannenmode. De P.C. Hooftstraat, in 1876 vernoemd naar schrijver Pieter Corneliszoon Hooft, is inmiddels getransformeerd tot luxeparadijs met vestigingen van Chanel, Tiffany’s, Louis Vuitton, Hermès, Cartier en meer van zulke luxelabels. Het einde is nog niet in zicht. Dior is bezig met een pand. Aanhoudend zijn de geruchten dat Prada serieuze plannen heeft in de beroemdste winkelstraat van Nederland.

Vandaag opent Moncler, in Nederland vooral bekend van de warme eenden-donsjassen met fluffy bontkraag. Het Milanese ski- en expeditiemerk, opgericht in 1952, was destijds meteen een hit was op de skipistes met fans als Brigitte Bardot, Jackie Kennedy en het Franse Olympische winterteam. Tegenwoordig staat Moncler voor meer dan gevulde jacks. Tijdens de halfjaarlijkse internationale modeweken worden in Milaan en New York twee high-fashionlijnen geshowd: de urban vrouwenlijn Moncler Gamme Rouge, en de tegenhanger voor mannen Moncler Gamme Bleu dat wordt ontworpen door Thom Browne.

Moncler is in de PC niet alleen te koop in de nieuwe eigen winkel. Gamme Rouge (dat wordt ontworpen door Giambattista Valli) is te vinden bij Azzurro, en de mannenkleding van Moncler Bleu bij Four, een vrij nieuwe multi-labelwinkel voor mannen, die naast Tom Ford en Raf Simons mooi Dutch Design aanbiedt van Francisco van Benthum en het ‘rauwe’ Avelon.

Four, nam de plek in van de D&G-winkel, de tweede lijn van Dolce & Gabbana. Overigens komt dit Italiaanse merk volgend jaar zeer aanwezig terug met twee gloednieuwe zaken in de PC, een Dolce & Gabbana zaak voor heren, en een voor dames.

Eerder opent tassenlabel Longchamp. Wanneer precies is nog onbekend, maar lang kan het niet meer duren. Dan kunnen klanten kiezen uit een van de ontelbare kleuren van de populaire opvouwbare Le Pliage-tas.

Al die nieuwe topwinkels, je zou zeggen dat Amsterdam dé ultieme modemetropool is. Dat valt wel mee, er zijn wereldwijd honderden steden met een vergelijkbaar of nog spannender aanbod. Mooi is het wel, want er is natuurlijk iets mis als de luxemerken je stad overslaan.

Eerder gepubliceerd in de lifestyle bijlage van het FD.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.