Top menu

Simone’s jaar

2013 is voor Simone Rocha het jaar van haar doorbraak. Rocha’s zomercollectie met jurkjes van opengewerkt kant uitgevoerd in fluo geel en roze zijn ingekocht door alle beroemde warenhuizen en winkels. Vogue stylist Grace Coddington reserveerde eerder voor een shoot allerlei stuks uit de romantische witte collectie van Simone Rocha. “Een geweldige ervaring”, noemde de ontwerpster het.

De 28-jarige Ierse met Chinese roots treedt in de voetsporen van haar vader John Rocha, die in de jaren zeventig vanuit Hong Kong naar Groot-Brittannië verhuisde om daar te werken in de psychiatrie. Toen een van zijn nieuwe vrienden modeontwerper bleek te zijn, wilde hij dat ook worden. Ook dochter Simone had aanvankelijk andere ambities.

“Eigenlijk wilde ik kunstenaar worden”, zegt ze, “maar na het basisjaar ontdekte ik dat design mijn ding was. En dat was het altijd al geweest.”

Rocha junior maakte de juiste keus, bleek al snel. In 2010, meteen na het behalen van haar master aan de Londense Central St. Martins Academie kreeg ze bestellingen van droomwinkels als Dover Street Market in Londen en Colette in Parijs. Simone ontwierp een capsule-collectie voor de hippe Britse highstreetketen Topshop. Schoenenfreaks zijn dol op haar experimentele schoenen, zoals de klassieke brogues voorzien van een transparante perspex wedgehak. Vader Rocha doet ook nog aardig mee in de mode, maar aan succes van Simone kan hij niet tippen.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.