Top menu

Willem de Kooning preview graduationshow

Morgen is de graduationshow van de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Vandaag een preview: Merel van Oosten. Morgen twee andere afstudeerders.

Riased by men and teenage Idols, heet de collectie van Merel van Oosten. Het is een gevarieerde boy meets girl collectie met musthaves als bomberjacks, parka’s en lange rokken maar ook bloesjes en een knitted spencer. Ingehouden kleuren als kaki en donkerblauw worden afgewisseld met accentkleuren zoals geelgroen en oranje.

Opvallend is het ‘hangende’ silhouet, het accent ligt dus niet op de taille maar op de heup. Hiermee verwijst Van Oosten naar de jaren twintig, met Chanel als modepionier die vrouwenmode mixte met mannenmode. De keus hier en daar voor synthetische stofjes en felle kleuren, komt voor uit een andere invloed: de jaren tachtig popcultuur.

De woorden Wave en Gloria leende Van Oosten van rockzangeres Patti Smith. Van Oosten liep stage in Londen bij Antipodium, ze trappelt om terug te gaan. Een stage bij Fred Perry ziet ze wel zitten. Fred vast ook.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.