Top menu

Nieuwe vintage uit Amsterdam van Bannou

The Audrey dress, The Marilyn dress, The Dovima dress. Jurken vernoemd naar iconen uit het verleden, ze zitten in de eerste collectie van Bannou, het nieuwe label van Faranak Mirjalili. Ze startte eerder het succesvolle Ilovevintage.nl en de gelijknamige winkel aan de Prinsengracht.

Bannou komt volgens Faranak voort uit haar gemis aan vrouwelijke, sexy en elegante mode. De 24 ontwerpen uit de collectie inspireerde ze op haar favoriete vintage-items uit haar eigen, uitgebreide vintage-archief.  

Het vinden van geschikte en/of authentieke vintage stoffen viel niet altijd mee, dus moest ze “heel depressing” haar heil zoeken, op een paar oude voorraden na, bij nieuw. Dit bracht haar wel op het idee om in haar collectie een mix van vintage stoffen, zoals kant en chiffon, en duurzame stoffen te verwerken. Faranak streeft naar een zo’n ‘groen’ mogelijke collectie. Bij de presentatie draagt ze een donkerblauwe fifties-achtige jurk met wijde rok en een bovenkant van kant. Ze geeft toe dat het nog moeilijk is om honderd procent groen te ontwerpen en ze ziet het daarom als een eerste test.

Georgina Verbaan was er ook, ze droeg een lange, romantische seventies jurk, The Frigga Dress. Ze vindt Bannou een leuk initiatief, om het groene aspect,  maar ook omdat ze van jurken houdt. “Ik ben een echt jurkenmeisje.” Met mode “die van trend naar trend vliegt” heeft ze niets, een stylist is daarom ook niet aan haar besteed. Georgina kan zichzelf wel leuk aankleden.

Voor de launch van Bannou, gisteren in een mooi art-deco pand aan de Nes, was  zelfs een icoon ingetreind, Louise Ebel, een roodharige bloggeuse uit Parijs, en volgens eigen zeggen een ‘true vintage-lover”. Ze blogt onder de naam Miss Pandora, je weet wel van die doos vol verrassende spullen. Vandaag was Bannou misschien ietsje te überstylisch gekleed met een hoofdband uit de roaring twenties, een seventies bril, een flapperdress en daaroverheen een bontje. Wild setje, maar pourquoi pas, voor Pandora is vintage meer dan mode. De Française is blij met Bannou, omdat ze daarom vintage-inspired kleding kan dragen. Ze vertelt dat het tegenwoordig vreselijk moeilijk is om mooie antieke stukken op te diepen, en vindt ze iets, dan is het vaak zwaar beschadigd. Haar antieke fluwelen reticuletasje uit ca. 1910 zag er overigens nog top uit.

Bannou is te koop vanaf augustus. Tot die tijd kan iedereen online terecht in de I Love Vintage winkel, Prinsengracht 201. www.ilovevintage.nl

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.