Top menu

MOAM collective stelt show Amsterdam Fashion Week uit

MOAM collective is een collectief van acht designers afkomstig van verschillende Nederlandse modeacademies. Het doel is het samen maken van een collectie en die half juli te presenteren tijdens de Amsterdam Fashion Week. Tijdens het ontwikkelen van de collectie krijgen de designers wekelijks feedback van ruim twintig coaches, specialisten uit de mode-industrie zoals bladenmaker Gert Jonkers van Fantastic Man, stylist Martien Mellema van Vogue, patronenmaker Rixt van Tol van ArtEZ Arnhem, couturier Mart Visser en AMFI-docent Frans Ankoné.

Maar wat hoor ik net? Moam collectieve ziet af van een show tijdens de Amsterdam Fashion Week. Wat is er gebeurd? Ik vraag het Martijn Nekoui, de initiator van Moam collective.

“De designers zijn al best ver met de collectie, en wat wel af is ziet er ook prachtig uit, maar het kost meer tijd dan gedacht om alles te perfectioneren. We willen het niet afraffelen. We krijgen maar een keer de kans om ons te presenteren met zoveel talent, dus moeten we een goede eerste indruk achterlaten.”

Waar ging het fout dan?

De planning, het blijkt dat drie maanden echt te kort zijn om een redelijk grote collectie uit te voeren. Moam Collectie is een experiment, een leerschool, voor ons allemaal.

Komt van uitstel afstel?

Nee! Ik wil me een niet vastpinnen op een datum, maar reken maar op een show in het najaar.

Een teleurstelling voor iedereen.

Ja het is rot!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.