Top menu

Helena Christensen prijst brillen aan in Amsterdam

 

Fotografe en ex-topmodel Helena Christensen (44) is vandaag even in Amsterdam. Als gezicht van de Britse brillenreus Specsavers lanceert de Deense aan het eind van de middag een brillencollectie “Selected by Helena Christensen”. Wat meteen opvalt zijn de overheersende vrolijke kleuren: van knalrood, roze en verschillende blauwtinten, ze zijn even bont als het fel gebloemde tapijt van The Grand, waar de lancering plaats vind.

Camera’s flitsen als Helena – voor een model kleiner dan ik dacht – haar bescheiden entree maakt. Over een lichtbeige jumpsuit bezaaid met ankertjes draagt ze een rood vestje. Op de wreef van haar linkervoet zit in een piepkleine tatoeage, een hartje? Zeker is dat haar puntige ballerina’s komen uit de Martin Maison Margiela collectie voor H&M, ik heb dezelfde.

Opeens staat ze naast me. Ze heeft zelf nooit een bril gedragen vertelt ze – nou ja wel zonnebrillen natuurlijk. “Maar bij het zien van deze brillenlijn kijk ik er bij wijze van spreken naar uit om er een te gaan dragen”, zegt ze. En als ze een favoriet moet kiezen uit de collectie – die ze overigens niet zelf heeft ontworpen – welke wordt het dan? Helena kijkt om zich heen, ja ze weet welke bril dat is. Ah, daar ligt ie in een vitrine. Ze wijst naar een rechthoekig montuur. “Wat ik mooi vind aan deze bril is het blauw aan de buitenkant, de binnenkant is wit, zie je? Zo’n bril dragen is toch leuk!”

Zelf wist ik als brildragende puber niet hoe snel ik aan de lenzen moest, maar de brillen van tegenwoordig zijn inderdaad leuker dan ooit.  

De collectie “Selected by Helena Christensen” is nu te koop bij Specsavers. Prijzen vanaf  € 79. Tot 28 juni kunnen brildragers vanaf 16 jaar zich inschrijven voor de verkiezing van www.brildragervanhetjaar.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.