Top menu

Livestream rondleiding door De Kamers van Piet Paris

In Arnhem opent vrijdagmiddag De Kamers van Piet Paris. De tentoonstelling is een initiatief van Modekern, een stichting die waakt over de archieven van enkele Nederlandse modecreatieven onder wie Piet Paris. Deze bijzondere expositie is volgens Paris geen overzichttentoonstelling, maar toont veel nieuw werk en ook kleding van onder andere Prada, Carven en Viktor & Rolf. De opening is te volgen via livestream www.mmkarnhem.nl

Goed idee van die livestream!

Ik wilde mijn beroep, illustrator, dat al eeuwen bestaat, combineren met iets nieuwerwets, livestream dus, gekoppeld aan twitter en facebook. Vrijdagmiddag staat er voor het museum een straalwagen die alles vanaf 16.00 uur de lucht in slingert.

Jij hebt vast iets voorbereid.

Ja, een teaser. Ik loop over de expositie, laat heel gedoseerd op sommige plekken werk zien en vertel over de expositie. Ik laat natuurlijk niet alles zien, en er zit een grapje in en dat verklap ik lekker niet.

En dat gebeurt allemaal live?

Ja! Ik ga vanaf morgen oefenen, en dan vrijdag bibberend en stotterend live. Zo blijft het ook spannend, voor mij en de kijker. In Nederland is dit nog nooit gedaan volgens mij. Net als bij de Prada livestreams draait de camera terwijl het publiek binnenkomt.

Straks durft er niemand op de opening te komen!

Mijn fans komen wel, ik snap het als mensen niet kunnen komen, iedereen heeft het tegenwoordig druk. Zelf hou ik niet zo van openingen, ze zijn vaak te druk, en uiteindelijk spreek je niemand echt, en dan al die toespraken!

Staat alles al op de expositie?

Ik ben nu bezig met het aankleden van poppen in looks van Prada, Carven, Viktor & Rolf, Tom Browne, Marni en Monique van Heist. Al die looks heb ik eerder getekend, nu zie je dus ook de kleding.

Ik kijk uit naar je debuut, en vergeet niet de groeten aan je moeder te doen!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.