Top menu

New face Lauren in Great Gatsby trend

New face Lauren  (18), en sinds drie jaar model. Ze werd vier jaar geleden gescout door Marit Simons van Code Management, nog steeds haar huidige agent. Marit ontdekte Lauren via vakantiefoto’s op haar toenmalige Hyves-profiel. “Ik had tot dan toe nooit aan modellenwerk gedacht, maar het leek me meteen erg leuk. Ik moest eerst nog wel een jaartje wachten tot ik een paar centimeter langer was gegroeid!”

“Toen ik net begon vond ik het lastige aan poseren dat je als je aan het shooten bent niet precies weet hoe je bewegingen er op beeld uit komen te zien. In je hoofd kan je het heel anders voorstellen dan hoe het er uiteindelijk uitziet op de foto. Gelukkig weet je naarmate je meer ervaring opdoet steeds beter welke hoeken wel en niet voor jou werken. Maar het leuke aan het onvoorspelbare is ook weer dat je geheel onverwachts een mooie foto kunt schieten, als gevolg van een gekke, spontane actie!

Het jurkje vond ik heel mooi voor een feestje, en de statementketting maakte de outfit helemaal af. De visagie was heel origineel en paste goed in het totaalplaatje, ik vond het heel leuk dat er tientallen kraaltjes als oogschaduw op mijn ogen werden geplakt. Zoiets zou je zelf namelijk niet zo snel uitproberen!”

The Great Gatsby trend volgens Im Fong Liu. Als stylist zijn films en boeken een grote inspiratiebron voor mij. Eén van de film klassiekers The Great Gatsby, die zich afspeelt in de jaren twintig in Amerika, is door Baz Luhrmann opnieuw verfilmd. Miuccia Prada heeft de kostuums ontworpen.

Het gevoel en expressie dat model Lauren toont in deze foto, is een perfect in between shot, net een film still. Deze H-lijn jurk van Elise Kim is heel verfijnd met kleine kraaltjes geregen in franjes en erg charleston. De kettingen zijn van Swarovski, de rosé gouden ring cK Jewelry en de armaccessoires van PS a.k.a Depot Deluxe.

Productie en styling: Im Fong Liu www.imfongliu.com

Fotografie: Peter van Alphen www.petervanalphen.com

Haar en make-up: Carmen Gonzalez www.carmengo.com

Model: Lauren via Code Management www.codemanagement.nl

Met dank aan: Studio 13 Amsterdam www.studio13amsterdam.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.