Top menu

Freaky witte ogen bij Glenn Martens

Niet alleen grote namen showen in Parijs, het stikt er van de presentaties van jonge ontwerpers. Ruim een half jaar geleden zag ik de ‘strenge’ vrouwencollectie van Glenn Martens in een unheimisch omgeving (een kille tombe waar de botten van Marie-Antoinette en Lodewijk de Veertiende ooit lagen), en volg de Belg sindsdien. Martens werkte eerder voor Jean Paul Gaultier.

Afgelopen maart hoorde ik “Vreeéémde presentatie”, bij aankomst in Martens showroom bij de Bastille. Twee meterslange witte lakens waren opgespannen in een langwerpige ruimte, de modellen liepen er tussen door, opeens zag ik het, hun ogen waren net zo wit als de lakens, freaky.

De kleding even streng als vorige keer – met veel rechte lange jurken aan de voorkant vroom lichaamsbedekkend, maar van achteren sensueel bloot. Intelligent sexy.

In het oogspringend aan Martens ontwerpen zijn de mouwconstructies. Als een moderne Chanel van de mouw (Coco blonk uit in perfecte mouwinzetten,, zelf was ze uiteindelijk nooit tevreden) heeft Martens zijn eigen mouwinzetten met voorpand en mouw die overlopen aan een stuk, een coupe-technisch wonder. Ja die Martens uit Brugge gaat het internationaal wel maken. Martens wordt in Nederland verkocht bij Kabinet, een geweldige fashion hotspot gevestigd in Hotel Droog in de Amsterdamse Staalstraat.

www.glennmartens.com www.kabinet-amsterdam.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.