Top menu

Buik in beeld

Het middenrif is de nieuwe erogene zone in de mode. De navel is volop in beeld bij Marc Jacobs, Louis Vuitton, Jason Wu en discreet bij Haider Ackermann, bedekt met een transparante voile.

Vijf centimeter, tien, twintig, soms dertig centimeter; het middenrif is deze zomer volop in beeld. Voor Pucci is Peter Dundas nog tamelijk bescheiden met het onthullen ervan. In zijn sexy strak gesneden zwarte jurkjes flashed slechts een beschaafde streepje huid. Waarom zo bescheiden, de gestroomlijnde sportschoollichamen van tegenwoordig kunnen toch alles hebben?

If  you got it flaunt it! Die mening delen Louis Vuitton, Derek Lam, DKNY en Guy Laroche door hun modellen in niet meer dan een bustier de catwalk op te sturen.

Uitbundig bloot à la de Dolly Dotjes en Madonna in de jaren tachtig, wie durft? Miu Miu! Het zusje van Prada showde het een na het andere brutale naveltruitjes maar dekte zich tegelijkertijd in met bijpassende jasjes.

Bij Balenciaga ontblootte Nicolas Ghesquière het middenrif in op verschillende sexy manieren. Hij deed dat met een kruising tussen een luxe sportbeha en bustier. Deze hybride top bewijst dat een bescheiden blote middel beslist minder ordinair is dan een decolleté tot aan de navel of een bil kort rokje. Nog een mooie Balenciaga vondst was het naveltruitje zoals het een ruim een halve eeuw terug voor opschudding zorgde in de succesvolle film Funny Face uit 1957. Al gaf destijds stijlicoon Audrey Hepburn niet al te veel bloot door het truitje te combineren met een vrij hoge pantalon, Balenciaga volgde dit voorbeeld.

Een getraind middenrif is ook zeker vereist als het ligt aan Marc Jacobs. De Amerikaan zette vrij rücksichtslos de schaar in strakke truitjes (met Mickey Mouse-print), maar ook keurige beige tweedelige outfitjes. Laaghangende heuprokken brachten het middenrif frontaal in beeld.

Gelukkig is daar nog Haider Ackermann. Op een hele reeks manieren legde hij de focus op de taille: met hoog gesneden pantalons, brede ceintuurs maar ook bedekt met transparante voile.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.