Top menu

In de ban van Galliano-gate

www.humorchic.blogspot.com

Alexsandro Palombo zet de mode-elite graag voor schut. En vaak een beetje grof en kinderachtig en toch meestal leuk. Veelvuldig tekende de cartoonist modekoning Karl Lagerfeld.  Vaak maakt Palombo clichégrapjes over het feit dat Karl een bazige Duitser is, maar ook de hoge leeftijd van de modekeizer moet het ontgelden. Bij hem maakt een blote Karl met stijf kraagje en sokophouders op de wc reclame voor het parfum Eau de Karl: ‘een oud luchtje’. “Wanneer ik mijn potlood op het papier zet, weet ik waar ik begin, maar niet waar ik eindig.” Sneu voor Karl.

Wie Palombo ook vaak bekritiseert is Anna Wintour. Palombo tekent de strenge hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue met zweepjes en andere sm-attributen.

Sinds John Galliano is ontslagen bij Dior wegen racisme is Palombo in de ban van Galliano-gate. Save John Galliano, staat er boven een cartoon waarop het hoofd van de ongelukkige ontwerper door een strop steekt. Zieke humor of chique humor?

Onlangs verbreedde de illustrator zijn tekenterrein naar de actuele politiek. Als commentaar op de oorlog in Libië tekende hij Nicolas Sarkozy, Barack Obama, David Cameron en Silvio Berlusconi. De regeringsleiders toasten: Happy New War! Hun glazen zijn gevuld met een zwart goedje: olie. Een T-shirt lijn met de cartoons staat op stapel.

Eerder gepubliceerd in NRC Lux

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.