Top menu

Coco Mademoiselle voor de zoetekauw

Coco Mademoiselle is voor liefhebbers van romantiek en gesponnen suiker. Zoet als de geur van een snoepwinkel. Sinaasappel is dan ook een van de ingrediënten – en een van mijn lievelingsgeuren. Verder overheersen jasmijn en roos, en zorgt een spatje patchouli voor de broeierige romantische noot. Coco Mademoiselle is een evenwichtig gecomponeerd parfum dat bij veel mensen in de smaak zal vallen.

De lieflijke perzikkleurige geur is wat je noemt een flanker, een afgeleide van een bestaand parfum, in dit geval van Eau de parfum Oriental Fresh uit 2001, een creatie van Jacques Polge (de neus van o.a. Égoïste, Chance en recent 1932). Al moet ik wel zeggen dat Coco Mademoiselle voor een flanker best veel verschilt van Oriental Fresh, de geur die overigens meteen een groot succes werd, en volop werd gekopieerd.

Over de Coco Mademoiselle promotievideo met Keira Knightley in de hoofdrol was onlangs in de Britse pers ophef. Volgens de reclame-codecommissie zou  het filmpje “sexually suggestive” zijn en werd het daarom verbannen op het tijdstip dat kinderen voor de buis hangen. Totaal overbodig natuurlijk, maar oordeel zelf.

Eau de Parfum Coco Mademoiselle vapo 200 ml € 197. Te koop vanaf 5 april.

 

 

 

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.