Top menu

Kunst voor het oog van Helena Rubinstein

Mascara bestaat in alle soorten, maten en prijzen. In het goedkope segment zitten ze verpakt in een knallend plastic omhulsel. Het midden- en hoogsegment kiest vaak voor chique glanzend zwart. Het omhulsel van de Surrealist Everfresh Mascara, de nieuwste mascara van Helena Rubinstein is beyond chique.

De HR wimperverlenger zit in een vrij dik omhulsel en eindigt in een druppelvorm – ziet eruit als glas, maar voelt als kunststof. Meer een objectje dan een gebruiksvoorwerp.

Sinds ik de biografie van Helena Rubinstein heb gelezen (in één ruk uit), begrijp ik de verwijzing naar kunst. Naast cosmetica had ze een andere passie: kunst. Haar beautysalons liet ze in richten door de beste interieurontwerpers en volhangen met actuele kunst. Rubinstein (1870-1965) was fervent kunstverzamelaar, noem een beroemde kunstenaar en ze had er een of meerdere werken van. De vele huizen die ze wereldwijd bewoonde waren toonbeelden van goede smaak, met een tikje kitsch.

De in Polen geboren beautypionier bouwde zonder cent in haar eentje een beauty imperium met als geldmaker een dagcrème. Daarmee veroverde ze vanaf 1902 Australië, waar ze ook woonde. Vervolgens expandeerde ze naar Londen, New York en Parijs. Ze had te maken met verschillende crises, twee oorlogen waardoor ze weer opnieuw moest beginnen. Vlak voor de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog lanceerde ze de eerste waterproof mascara, en twintig jaar later de eerste automatische mascara in een tube-verpakking. Rubenstein werkte door tot haar 95ste.

Over de Surrealist Everfresh Mascara: het borsteltje is kroonvormig en spreidt de wimpers als een waaiertje. De mascara doet zijn werk, net als de meeste betere volume mascara’s. De claim is dat dit de eerste mascara is die niet uitdroogt. Dat ga ik checken.

Surrealist Everlast Mascara is verkrijgbaar in zwart. € 40. Nieuw is ook longlasting (17 uur) Eye-Brow Gel dat wordt aangebracht met een penseeltje  € 38.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.