Top menu

Royalty gek op Tod’s tas

Royalty loopt over het algemeen niet te koop met spullen van bekende merken. Voor ze het weten zijn ze het uithangbord van een modelabel. Zo is koningin Beatrix nooit een logo-flasher geweest, al glipte er soms wel een Chaneltasje tussendoor. Prinses Máxima, als vrouw van deze tijd, is merkgevoeliger. De Argentijnse houdt van high fashion en is dol op het romantische Valentino, mondaine Tom Ford-zonnebrillen en vrolijke Missoni breisels. Maar haar garderobe bevat ook veel in Nederland onbekende, betaalbare merken zoals het Spaanse Uterquë, het Belgische Natan en Amerikaanse Halston Heritage.

Ook Máxima’s collega The Duchess of Cambridge, Kate Middelton, is dol op merken. Mogelijk is de spichtige prinses geïnspireerd door haar schoonmoeder Lady Diane. De in 1997 omgekomen prinses transformeerde van opvallend tuttig schooljufje, in een echte glamourlady. Om zeker te weten dat ze de juiste merken droeg, liet ze zich regelmatig adviseren door de hoofdredactrice van de Vogue, onthulde Vogue stylist Grace Coddington in haar recent verschenen boek Memoires. Lady Di was dol op couture van Armani, Versace en Dior en de bijpassende accessoires. Zo kreeg ze in 1995 van de Franse presidentsvrouw Madame Chirac de Lady Dior, een doorgestikt tasje dat vervolgens een mythische status kreeg.

Zou het succes van Dior het Italiaanse luxelabel Tod’s op een idee hebben gebracht toen ze twee jaar later de kloeke Tod’s D-bag opdroegen aan de populaire people’s princess? Diana was in elk geval dol op die allereerste Tod’s tas. Het merk was tot die tijd vooral bekend van comfortabele loafers met noppen, een enorme hype waar Tod’s eigenaar, multimiljonair Diego Della Valle een flink deel van zijn fortuin aan dankt.

Na de succesvolle schoen werd dankzij Lady Diana de naar haar vernoemde D-bag een rage. Máxima heeft hem ook. Fans van Diana en de D-Bag worden binnenkort door Tod’s bediend met “Timeless Icon”, een rijkelijke geïllustreerde publicatie over de twee mode-iconen.

Het boek “Timeless Icon” is half maart te koop € 49. Uitgever Electa. Prijs D.Bag vanaf € 985 tot € 21.500 voor een luxe versie van krokodil en platina details. Prijs van de nieuwe D.D Bag met rits vanaf € 985 tot € 3300 voor een van slangenleer.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.