Top menu

Alexander opent in de Herenstraat, en Frans showt retro

Een zondagmiddag vol Nederlandse mode. Frans Molenaar showde zijn 95ste couturecollectie in zijn salon. Francisco van Benthum toonde in zijn winkel in de Herenstraat zijn nieuwe mannencollectie voor de zomer, en een paar meter verderop ontving Alexander van Slobbe gasten in zijn nieuwe winkel.

Eigenlijk was die winkel al een tijdje open, maar nu dus officieel. Verkocht worden accessoires, waaronder Van Slobbe’s porseleinen Parels van Makkum, tasjes van leer met gelaserde doodhoofdjes, T-shirts en de nieuwe zijden tulpensjaals voor het Rijksmuseum.

In het souterrain hangt de zomercollectie met kundig geplooide jurkjes, en die zijn altijd rechtvallend, al vijfentwintig jaar. “Ik ben van het rechte silhouet. En dan wijd op recht”, bast Van Slobbe die ‘de cultuurdames’ van Nederland kleedt. Voor celebs trekt hij lekker zijn neus op. “Maar wil een vrouw een taille dan kan ze die krijgen hoor.” Al laat hij dat liever over aan Azzedine Alaïa. “Weet je wat hij het meest verkoopt? Getailleerd!”

Lentefris zijn wit zijden tops met gekleurde tulpen. “Toen Alexander een jaar geleden ging verhuizen naar Friesland, ging hij weer tekenen,” vertelt Marjon Beumer, zij runt de winkel. Van Slobbe zal vooral op zaterdag in de winkel staan. Doorlopend worden nieuwe items toegevoegd. Van Slobbe doet niet aan meerdere nieuwe collecties per jaar .

Slow fashion, ook Frans Molenaar is een fan. In zijn salon aan de Oranje Nassaulaan maakte de 73-jarige couturier veel van zijn grafische zwart-wit ontwerpen uit de jaren zestig opnieuw. En daar was helemaal niks mis mee, integendeel. Zo actueel als de pest. Later meer hierover.

Orson + Bodil|Alexander van Slobbe. Herenstraat 38. Maandags gesloten.

Francisco van Benthum, Herenstraat 13.

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op Alexander opent in de Herenstraat, en Frans showt retro

  1. erica van lanschot hubrecht 17 maart 2013 om 18:59 #

    Graag ontvang ik de Fashion Daily per mail.
    In mijn vorige mail heb ik per ongeluk het verkeerde hokje aangevinkt. Excuus hiervoor.

    Vriendelijke groet,

    Erica van Lanschot Hubrecht