Top menu

Piet Paris in 10 kamers

Toeval bestaat niet. Tegelijkertijd dat ik het persbericht ontvang van de tentoonstelling De kamers van Piet Paris, belt dezelfde Piet aan. Terwijl Piet zijn eigen persbericht leest stel ik hem vragen. Als dit niet heet van de naald is…

Piet wat is de aanleiding van deze expositie?

De tentoonstelling is een initiatief van Modekern. Het idee is om het werk van modeontwerpers en creatieven zoals ik al tijdens hun leven te archiveren.

Ik weet nog niet precies wanneer, maar over een tijdje opent Modekern ook een website. Ik hoop dat vooral studenten gaan kijken en er iets van opsteken. Zelf had ik vroeger als student ‘honger’ naar alles, er was dan toen ook weinig te vinden over mode.

Piet benadrukt dat “De kamers van Piet Paris” geen overzichtstentoonstelling is, maar een ‘inzichttentoonstelling’.

De tentoonstelling geeft inzicht in de manier waarop ik werk, en laat zien wat ik gedaan heb en toont wat mode-illustratie inhoudt.

Om het inzichtelijk te maken heb ik 10 kamers ingericht. Ze zien eruit alsof je bij mij thuis of in het atelier bent. Of het net zo netjes daar is als bij mij? Nou ik heb in de studio linksachter een plak-, en spuithoekje, daar is het echt niet fris. Omdat ik nu exposeer in een museum, zit alles netjes achter het glas. Er staan ook veel bruiklenen, daar moet je netjes mee omgaan.

Enneh…

Meer verklap ik niet, later. De opening is livestream trouwens.

O dan kunnen we lekker thuisblijven.

Veerle Windels heeft ons boek Fashion from A to Z zien liggen in de Hermès winkel in Parijs, in het nieuwe vlaggenschip rue de Sèvres ?

Nee!?

De wereld van Piet Paris. 12/5 tot en met 4/8 2013. Museum Moderne Kunst Arnhem. www.mmkarnhem.nl www.modekern.nl

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.