Top menu

Petit Bateau x Kitsuné

Petit Bateau bestaat 120 jaar en dat wordt gevierd met alweer een nieuwe samenwerking, en deze keer iets langduriger dan de eenmalige match met Carven. Het sportieve Franse streepjeslabel pakt uit met een zestal ontwerpen van Maison Kitsuné. Een grotere Petit Bateau X Kitsuné collectie verschijnt de tweede helft van dit jaar. De twee labels werkten eerder samen in 2009.

Maison Kitsuné is in Nederland niet zo bekend, maar cult in Frankrijk en Japan. Niet gek dat al zo’n twintig merken en winkels, waaronder Colette en Le Bon Marché, eerder samenwerkten met Kitsuné ontwerpers Gildas Loäec en Masaya Kuroki. Beiden zijn afkomstig uit de muziekscene. De coole T-shirtlijn die ze verkochten na afloop van concerten was zo populair en is uitgegroeid tot een modemerk met een cleane stijl.

Petit Bateau, sinds, 1893, is vooral bekend vanwege schattige (veelal gestreepte) baby-, en kindertruitjes, en kleedt alweer jaren volwassen. Het laatste jaar zijn ze druk bezig met een verjongingskuur. Zo was de keus om Guillaume Henry van het populaire Carven een collectie te laten ontwerpen een sterke zet. Ook de keus voor Kitsuné heeft al veel fashionista’s naar PB winkels doen rennen. Zelf vinden de Kituné mannen hun liaison erg leerzaam. “We grijpen graag de kans om met de knowhow van Petit Bateau aan de slag te gaan”, zegt Masaya Kuroki. En laten strepen nou net deze zomer een trend zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=CWBNybwjEs0&feature=player_detailpage

Maison Kitsuné koos de Franse zangeres Yelle als het gezicht van de zesdelige capsule collectie die bestaat uit kleding voor heren, dames, kinderen en baby’s.

www.petit-bateau.com  En www.kitsune.fr

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.