Top menu

Why not Paris?

Why not Paris?”, die vraag stelt Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij H&M, de dag na de H&M show in het sterrenhotel The Westin in rue Castiglioni. H&M debuteerde woensdag namelijk in Parijs met een wintercollectie, trés chic, in de overdekte tuin van het Rodin Museum.

Het Bohemian thema had de overhand, legt Van den Bosch uit. Ze wijst naar met kralen geborduurde jurken, fluwelen capajes, jasjes met tressen en epauletten. Behoorlijk bewerkelijke stukken. “En het is draagbaar hè, dat moet, dat is heel belangrijk”, zegt Van den Bosch.

Net als bij Dries Van Noten die gisteren showde bevat de collectie ook items met fluffy maraboeveertjes. “Zo zie je maar weer, niemand kan ons beschuldigen van kopiëren, ook wij werkten hier al maanden aan.” Touché Margareta!

Ik interviewde Van den Bosch al eens eerder, een leuke openhartige vrouw. Klapte ze toen al uit de school over de op handen zijnde Margiela collectie, nu onthulde ze zonder dat ik ernaar vroeg dat er voorlopig geen nieuwe samenwerking komt met een designer, in november waarschijnlijk pas weer.

Alle pijlen zijn gericht op  de H&M’s Conscious Collectie die wordt gelaunched in maart, vertelde Van den Bosch. De eco-friendly strapless jurk die actrice Helen Hunt droeg tijdens de Oscars kwam uit die speciale red/green carpet collectie.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.