Top menu

Nieuwe eyecandy van Chanel: Jeux de Regards

Jeux de Regards is helaas een van de laatste looks die is ontworpen door Peter Philips. Vorige week werd bekend dat de creative-director na vijf jaar Chanel besluit te freelancen als make-up artiest. Hij blijft wel werken voor Chanel. De Création Maquillage studio van Chanel, buigt zich nu over alle make-upproducten en collecties van het merk.

Als mascara-freak duik ik eerst op de nieuwe Le Volume de Chanel mascara – in zwart, blauw en pruimpaars. Het vrij korte stekelige snowflake borsteltje is een nieuwe vinding en handig wenkbaar. Het fijne van Chanel mascara is, hoelang je ook borstelt, je krijgt geen klonters, de wimpers worden zichtbaar langer en blijven verfijnd. Ik wijk af van het geijkte zwart, en borstel mijn wimpers pruim.

Oogpotloden als oogaccent gebruik ik al jaren. Het begon ooit met gitzwarte vettige kohl. Dergelijke potloden zijn ronduit grof vergeleken bij de hedendaagse eyeliners zoals Chanels Stylo Yeux Waterproof.  Van de acht tinten zijn er vier nieuw: gris, taupe, shimmer black en blue exquis zeg maar denim blauw. Met de slank vormgegeven potloden trekt je lijntjes die de hele dag blijven zitten, zonder te irriteren. Aan het eind van het potlood zit een ingebouwde puntenslijper, handig daar hoef je dus nooit meer naar te zoeken.

Les 4 Ombres, vier subtiel glanzende tinten oogschaduwen in een doosje, komen in twee nieuwe varianten. Bij 42 Séduction ligt het accent op beschaafde bruinnuances van licht beige tot chocolade. Koeler is kleurpalet van 41 Fascination met vier blauwtinten: ijsblauw, licht blauw, grijsblauw en petrolblauw,  subtiele tinten die de huid mooi oplicht.

De glanzende oogmake-up Illusion d’Ombre zit in een plat glazen potje en voelt crème-achtig. Er zijn twee nieuwe kleuren, het gouden 90 Convoitise  en het diep blauwe 91 Apparition (limited edition)Het poeder is erg gepigmenteerd, dus zuinig in gebruik, voor een intens glanzend effect heb je maar weinig voor nodig.

Le Volume de Chanel € 30,50 (noir 10, blue 20 prune 30), Limited Editions: Les 4 Ombres – Fascination 41 en Séduction € 49,50. Illusion d’Ombre € 30,00, Stylo Yeux Waterproof € 23,50. Beeld Chanel: Didier Roy. www.chanel.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.