Top menu

De rauwe foto’s van Sabrina van den Heuvel

“How Soon is Now?’ is de titel van de fototentoonstelling van Sabrina van den Heuvel en toont  rauwe portretten van onder andere modeontwerper Bas Kosters, de kleding van Iris van Herpen (foto) maar ook spannende foto’s van haar idool Peter Doherty. In 2010 publiceerde Sabrina haar eerste boek ‘Bedroom Diaries’ met erotisch getinte foto’s.

Vertel iets over je achtergrond, wilde je altijd fotograferen?

Mijn allereerste foto maakte ik toen ik zeven jaar oud was, mijn moeder duwde mij haar reuze camera in de hand en ik maakte een foto van onze Afghaanse windhonden. Ik had er geen idee van dat ik ooit fotograaf zou worden. Mijn eerste foto-moment vergeet ik daarom nooit meer. In 2004 ben ik toegelaten op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en in 2008 ben ik afgestudeerd.

Hoe kwam je op je favoriete onderwerpen mode en muziek?

Voornamelijk door mijn dol dwaze obsessie voor Herman Brood en Peter Doherty. Ach eigenlijk door de gehele rock-‘n- rollscene. Maar ook door poetry van Arthur Rimbaud en Paul Verlaine. Ze inspireren mij bij het maken van nieuwe schetsen, net als de balletkunstenaar Vaslav Nijinsky. Hij was een zeer grote inspiratiebron voor de foto’s die ik maakte van de ontwerpen van Mart Visser en Iris van Herpen.

Wat fascineert je aan Pete Doherty?

Zijn gedichten, tekeningen, fotocollages, song lyrics en zijn bands The Libertines en Babyshambles. En vooral zijn looks.

Moet je het werk van een modeontwerper ook goed vinden om het te fotograferen, of maakt dat niet uit?

Ik zet elke shoot naar mijn hand, dus ik zorg er voor mezelf wel voor dat het werk mij bevalt!

Welke modefotografen bewonder je en waarom?

Bewonderen is bijzonder. Ik bewonder alleen Anton Corbijn.

Zou je je rauwe werk willen zien in modebladen, in plaats van vaak de vaak voorspelbare fotoshoots?

Ik wil mijn werk zoveel en zovaak als mogelijk tegenkomen in modebladen. Kan iemand mij vertellen hoe ik dat voor elkaar kan krijgen? Het lijkt inderdaad allemaal nogal op elkaar. Wat mij betreft mag het beeld in de magazines veranderen in rauwe, filmische, rock n roll, sexy zwart-wit foto’s! Kom maar op, bel mij! 0618530565.

Wie staan er nog op je lijstje om te fotograferen?

Morrissey, Olivier Zahm en Spike, om een paar te noemen…

Tot en met 2 maart 2013 in de Eduard Planting Gallery. Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam. www.eduardplanting.com

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.