Top menu

New Face Imaan volgens Im Fong Liu

Imaan (16) wist op jonge leeftijd al dat ze anders was dan anderen.  Ze was lang en slank en in haar omgeving kreeg ze altijd te horen dat ze wel kans maakte als model. Na vele benaderingen door scouts en modellenbureaus kwam ze in aanraking met Marit Simons van Code Management.

“Marit benaderde mij op het Centraal station in Amsterdam, ik was toen nog maar 14 jaar en totaal onervaren als model. Na veel testshoots vond ik mijn draai. Mijn eerste echte opdracht was voor de Glamour met Marc de Groot , ik weet nog dat ik heel zenuwachtig was, maar naarmate de eerste foto’s op camera stonden bleek alles toch wel mee te vallen, en het resultaat was geslaagd.

Het leukste aan poseren vind ik dat je met verschillende poses en bewegingen een perfecte foto kan maken. Het moeilijkste vond ik in het begin het vasthouden van een bepaalde houding of emoties. Nu heb ik daar gelukkig geen last meer van. De shoot met Peter van Alphen was heel relaxed. Helaas zat de dag er snel weer op.

Ik zou heel graag shows willen lopen in het buitenland. Voor Jan Taminiau heb ik al eens een show gelopen in Parijs, het was een onvergetelijke dag. In de toekomst zie ik mezelf zeker in het buitenland en hoop ik dat ik shows mag lopen voor grote ontwerpers. Maar het blijft een uitdaging en daarvoor wil ik mentaal goed voorbereid voor zijn.”

In Fong Liu over de look: Winde Rienstra’s fashion abstractie. Is het kunst, design, mode? De ontwerpen van Winde Rienstra ontlokken een discussie over mode. Deze look is opvallend architectonisch en toch draagbaar met een mix van harde en zachte materialen als fijn hout en faux fur. Tegenstellingen, dat is wat ik wil laten zien. Winde’s outfit contrasteert met het mooie haar van Imaan.

Productie en  styling: Im Fong Liu www.imfongliu.com

Fotografie: Peter van Alphen www.petervanalphen.com

Haar en make-up: Monique Brinkhorst www.moniquebrinkhorst.com

Model: Imaan via Code Management www.codemanagement.nl

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.