Top menu

Rihanna rocks voor River Island

Op de London Fashion Week showde Rihanna zaterdagavond haar eerste collectie voor River Island. RiRi, kreeg, klaagden andere modeontwerpers, wel erg veel persaandacht. Tsja, de op Barbados geboren zangeres is natuurlijk een van hotste wereldsterren. Lady Gaga heeft het nakijken, alleen Beyoncé staat nog een treetje hoger. Slimme zet dus van de Britste modeketen.

De ‘show’, een dynamische presentatie op een bouwsel van stellages, was in een desolaat gestript postsorteercentrum in hartje London. De frontrow, met Model of the Year Cara Delvigne, swingende letterlijk op de raps van Jay-Z. Vogue.nl zat prima second row, met zicht op Suzy Menkes’ pompadour, de naam van krul haar parmantige krul.

Jourdan Dunn, vriendinnetje van Rihanna, opende de show in een jeanssetje, een soort van op taillehoogte ‘doorgesneden’ tuinbroek, wel grappig. De blotige zomercollectie bestond verder vooral uit strakke jersey items met kleine behaatjes, veel naveltruitjes en geknoopte shirts maar ook een felrood Pamela Anderson zwempak. Bestseller wordt zeker de tie-dye jumpsuit, een pakje uit één stuk, dat Rihanna zelf ook graag draagt. Musthave was een knielange openvallende blouse en verder alles met de strakke sexy rokken en jurken met hoge splitten. Tophits waren de dijlange rijglaarzen, hoge verfijnde sandalen en stoere veterboots met dikke hoge hakken. In de overwegend zwarte collectie werden citroengeel en vuurrood afgewisseld met bloemenprints, en de trend van de zomer: zwart-wit strepen.

Goed, veel stof had deze collectie niet om het lijf, maar de niemendalletjes zijn natuurlijk geknipt voor Rihanna’s fans, en dat zijn er nogal wat.

Backstage lukte het (waar waren die 20 bodyguards?) om Rihanna, gekleed in een zwart reepje tricot, te feliciteren met haar eerste River Island collectie waarvan er dit jaar nog een paar volgen. “ Nice, press from Amsterdam”, piepte ze met een lief stemmetje. ‘Ojee’, flitste het door mijn hoofd, “ze is nog boos over die opgeblazen Eva Hoeke-affaire over erg foute woorden die terecht totaal verkeerd bij de popster  waren gevallen – en maakte me snel uit de voeten.

De Rihanna collectie is te koop vanaf 5 maart bij River Island in de Kalverstraat en online: www.riverisland.com

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.