Top menu

New Face Mies volgens Im Fong Liu: S/S trend So eighties

Net als in de laatste Jean Paul Gaultier show is de look van Mies Culture Club meets punk 80’s. Drukke grafische prints en de edgy look van Mies, die make-up artist Monique heeft gegeven is een echte moderne club look. Het lijkt op een backstage feel “Back to the Future”.

Print bomber met retro-print Weekday www.weekday.com Mouwloze neon blouse met plastic studs op kraag American Retro www.americanretro.fr Lurex broek met zijden achterpand By Malene Birger www.bymalenebirger.com

New face Mies (20) is 2e jaar docerend theatermaker aan de HKU en werd in Antwerpen ontdekt door Victor de Bie.

“Er zijn al vaak mensen op mij af gekomen die zeiden dat ik model moest worden. Ik heb dat altijd een beetje lachend weggewerkt omdat ik nooit echt iets met de modellenwereld gehad heb, en ik ook totaal geen ‘modellen meisje’ ben. Vorige zomer werd ik door vier bureaus benaderd, dat was nog nooit eerder gebeurd, ik werd toen toch wel nieuwsgierig naar wat het vak precies inhoud.

Het leukst aan poseren vind ik dat je met de kleinste beweging, met heel weinig een totaal ander beeld kan neerzetten. Het moeilijkste is (vooral nu, omdat ik net begonnen ben) om een begin houding te vinden die ontspannen voelt, maar wel beeldend interessant is. Deze shoot met Peter van Alphen was erg relaxed. Alleen de nodige mensen waren aanwezig. Geen haast, geen moeten. Het was wel ijskoud waardoor mijn blauwe handen af en toe bijgewerkt moesten worden.

Ik was uitgenodigd voor de vorige Fashion Week in Parijs, dit wilde ik doen maar ik ben nog erg klungelig op hakken en goed lopen  is natuurlijk wel een must! Het buitenland is juist een uitdaging, maar daarvoor moet ik letterlijk eerst wat zekerder in mijn schoenen staan.”

Productie en  styling: Im Fong Liu www.imfongliu.com

Fotografie: Peter van Alphen www.petervanalphen.com

Haar en make-up: Monique Brinkhorst www.moniquebrinkhorst.com

Model: Mies via Code Management www.codemanagement.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.