Top menu

AFW Debutant Dido Yland: clean & twenties

Ruimschoots de helft van de 34 deelnemers aan de Amsterdam Fashion Week is starter. Independent Fashion Daily stelt elke dag een of meerdere ontwerpers voor. Vandaag Michelangelo Winklaar en Dido Yland. Tijdens Fashion Week Talent LAB toont Yland een collectie met als uitgangspunt silhouetten uit de jaren twintig.

Hoe is de collectie ontstaan?

Nou, ik kan absoluut niet tekenen dus daar begint het in ieder geval niet mee. Hahaha…. Het begint eigenlijk met een sfeer of iets dergelijks dat me inspireert, in dit geval de Britse serie Downton Abbey. Deze serie speelt in het midden van de jaren twintig van de vorige eeuw. De personages uit de serie gaan door een verandering. Vrouwen doen korsetten weg en willen dansen, reizen en werken. Ik nam de bekende aspecten van het silhouet uit die tijd en vormde daaruit een modern beeld.

Als ik ‘ontwerp’ denk ik niet per se aan een bepaalde vrouw, maar aan een jonge vrouw met een aparte smaak die mijn werk leuk vindt.  Verder gebruik ik veel kleur en ik richt me voornamelijk op grafische elementen.

Waarom deed je een stage na je studie?

Nadat ik afstudeerde in 2009 op ArtEZ in Arnhem (zie foto) was ik nog niet klaar met leren. Bij Christiaan Wijnands hield ik me bezig met prints. Na afloop heeft hij me nog een paar keer gevraagd om wat freelance opdrachten te doen.

www.didoyland.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.