Top menu

Vandaag op de AFW: Atelier Milada by Ann Bogaerts

Ruimschoots de helft van de 34 deelnemers aan de Amsterdam Fashion Week is starter. Independent Fashion Daily stelt elke dag een of meerdere ontwerper voor. Vandaag Atelier Milada by Ann Bogaerts, ze  showt vandaag tijdens Fashion Week Talent LAB.

Je noemt je label Atelier Milada by Ann Boogaerts. Wie is Milada?

Milada is mijn Tsjechische grootmoeder die ik nooit heb ontmoet. Het label run ik samen met mijn echtgenoot Alexander, hij is mijn steun en verzorgt de zakelijke kant.

Je bent afgestudeerd in 2009 aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem en won in hetzelfde jaar de Lichting show. Wat ben je gaan doen daarna?

Met de € 10.000 die ik won heb ik mijn master betaald aan het Fashion Design op Institut Français de la Mode in Parijs.

Ik zie op je site enkele schoenencollecties voorbij komen.

Ik heb tijdens mijn studie in Parijs twee maanden stage gelopen bij schoenenontwerper Robert Clergerie in het zuiden van Frankrijk. Ik zoek graag de combinatie op tussen comfort en elegantie. Ik houd erg van de vorm en de vrouwelijkheid van een schoen. De schoenen voor de show zijn een soort lederen pantoffels, mocassins, en gemaakt door mijn sponsor Belgian Shoes.

Waar gaat je collectie over?

De collectie heet Brouillard blu. Blauwe mist op z’n Frans, en gaat over een prinses die door haar moeder wordt gevangen gehouden in een blauw kasteel. De moeder is geobsedeerd door de kleur blauw. Alles in het kasteel is daarom ook blauw. Op haar achttiende verjaardag ontsnapt de prinses uit het raam van het kasteel richting de mistige tuinen. Daar loopt ze de tuinen door en veranderen geleidelijk de kleuren om haar heen.

www.ateliermilada.com

Door Martino Bidotti en Georgette Koning

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.