Top menu

AFW bruist van de debutantenmode: Laura Smith

Ruimschoots de helft van de 34 deelnemers aan de Amsterdam Fashion Week is starter. Maak kennis met Laura Smith.

Laura Smith is Brits, in september verhuisde ze naar Den Haag. Als ontwerpster deed ze ervaring  op bij verschillende Britse modemerken en werkte ze onder andere voor Paul Smith. Vanmiddag showt ze tijdens Fashion Week Talent LAB.

Waar heb je gestudeerd en stage gelopen?

Ik studeerde fashion design aan de Liverpool University  en haalde in 2008 mijn diploma. Tijdens mijn studie liep ik een stage bij Wonderland Magazine. Na mijn studie heb ik onder andere gewerkt voor Sarah Arnett  en een aantal jaar voor Paul Smith, nee dat is geen familie.

Hoe omschrijf je je stijl?

Ik houd van een simpel, relaxt silhouet. Maar wel met details. Ik raap verschillende ‘beelden’ bij elkaar en mix dat tot een androgyn, clean en vrouwelijke look. Inspiratie haal ik onder andere uit reizen.

Wat is het thema van de collectie?

Ik was met mijn vriend aan het reizen door Californië en de laidback attitude die mij daar opviel heb ik vertaalt in kleding. In de collectie zie je veel hippie aspecten terugkomen maar ook boswachter werkkleding. Het is een leuke combinatie geworden.

Wat vind je het leukste aan modeontwerpen?

Het tekenen van een collectie en het daarna tot leven zien komen vanuit de schets. De transformatie van een tekening naar iets draagbaars is echt magisch.

Wat zijn je plannen?

Ik wil graag een webshop. Maar het lijkt me te gek om in winkels te hangen, dus daar ga ik me ook op richten.

www.laurasmithcollection.com

Martino Bidotti en Georgette Koning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.