Top menu

Frederic Malle Vetiver Extraordinaire

3 variaties op 1 geur-ingrediënt. Deel 2: Frederic Malle Vetiver ExtraordinaireEen drieluik van opmerkelijke parfums door Jan Schoon.

Deel 2: Vetiver*  Extraordinaire

*Vetiver is een Aziatische grassoort. Uit de wortels wordt zwaar geurende olie gedestilleerd en verwerkt in totaal verschillende parfums. De geur is weelderig en zwaar, maar ook rauw en – zo wordt gezegd – seksueel geladen. Sommige neuzen benadrukken in hun vetiver interpretaties het hout-achtige aspect, anderen maken hem fris en groen.

2: Editions de parfums Frederic Malle – Vetiver Extraordinaire

In 2002 bracht Frederic Malle – ‘uitgever van parfums’ – Vetiver Extraordinaire op de markt. Alle parfums uit zijn lijn ‘editions de parfums’ worden toegeschreven aan de neus van de ontwerper ervan. Opvallend, want bij commerciëlere parfums is de bedenker vaak net zo onzichtbaar als het luchtje zelf. Malle geeft de neus, naast de credits, ook  nog eens volledige vrijheid in het ontwikkelen van de geur. Zo ook bij dit parfum. Dominique Ropion – bekend van successen als Mugler’s Alien en YSL’s L’Homme – is  verantwoordelijk voor deze ‘nieuwe en frisse’ interpretatie van Vetiver.

De geur

Een beetje research leert dat in dit parfum een grote concentratie vetiver bevat. Ropion heeft het over een overdosis. De eerste indruk: Wow! Vetiver! Scherp! Groen! Dit is duidelijk een sexy vetiver. Het woord overdosis is toch wat misplaatst, want het parfum is in balans met citrus en peperachtige noten. Sprankelend.

Na verloop van tijd komt er meer en meer mossig hout in het spel. Gortdroog en luchtig met af en toe een zwaar nevelig of rokerig moment. Fris, maar duister genoeg om het spannend te houden. De geur blijft lang bij je, zelfs na meerdere malen badderen blijft er een zweem van dit geweldige parfum aanwezig.

Vetiver Extraordinaire is verkrijgbaar in 50 ml (€120,-) en 100 ml (€175,-). De geur is ook verwerkt als douchegel en als zeep.

Verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.  www.skins.nl www.fredericmalle.com

Door Jan Schoon, part-time geurrecensent.  www.schoondenboer.nl

Lees hier deel 1: Hermès Vetiver Tonka:

http://www.independentfashiondaily.com/7381/3-variaties-op-1-geur-ingredient-deel-1-hermes-vetiver-tonka/

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.