Top menu

Stralen als de zon niet schijnt met Printemps Précieux de Chanel

Een potje Chanel nagellak glijdt uit mijn hand en knalt keihard op de tegelvloer. Klets! Oh nee! In een flits zie ik een poel aan roze nagellak zich verspreiden. Wonderwel blijft het glazen potje Fracas 571 in tact. Was dit de nagellakpotjestest, dan was het Chanelpotje glansrijk geslaagd.

Geïnspireerd op een broche ingelegd met paarse amethisten, ontwierp Peter Philips een collectie voorjaarsmake-up met zachte glanseffecten en enkele uitgesproken kleuren. Exclusief is Poudre Signeé Chanel. Het glanzende satijnpoeder is bedrukt met camelia’s en de dubbele ‘C’. Haast zonde om het te gebruiken. Doe het maar wel, want zolang de zon op zich laat wachten zorgt dit lichtgevende zijdezachte poeder alvast voor een stralende teint. Ik probeerde het als oogschaduw, heel subtiel.

Verder stopte Philips in deze 10-delige collectie zes Rouge Allure lipsticks, waarvan twee limited editons: de zachtroze Fantastique 112 met parelmoerglans en de perzikkleurige beige Captivante 119. Gedurfder zijn het roze L’Eclatante en koraalrode La Favoriete. Verfijnd zijn twee verschillende matte crayon lèvres, om te combineren met lipsticks.

Het fris roze Fracas 571 is een van de drie kleuren uit de lakcollectie. Op de nagels oogt de kleur feller dan in het potje, het neigt zelfs naar fluo. Help! Maar het kan best, maar liever niet in combinatie met zongebruinde handen. Accessoire is diepbruin en het sensuele lichtroze beige Emprise 569 is wat mij betreft de voorjaarshit.

Pluim voor de fotografie die deed denken aan de Chanel de couturecollectie lente/zomer 2009 die getoond werd in een kunstig decor van papieren bloemen. De kwetsbaarheid van de voorjaarsmake-up wordt ook nu versterkt met geknipte flora.

Printemps Précieux de Chanel. Le Vernis, Emprise 569, Fracas 571, Accessoires 573  € 23,00 (laatste 2 limited editions. Poudre Signeé Chanel – limited edition – € 55,00. Rouge Allure, € 32. Le Crayon Lèvres € 22,00. Stylo yeux waterproof € 23,50. Les 4 Ombres- Raffinement 39 € 49,50. Ombre contraste duo – sable émouvante 37, € 39,00.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.