Top menu

Willem de Kooning studenten dringen binnen bij Margreeth Olsthoorn

ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem heeft collectie Arnhem. Het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) heeft Indivuduals. Met deze respectievelijk jaarlijkse en halfjaarlijkse collecties vestigen de academies de aandacht op zichzelf. Vanaf vandaag presenteren derdejaars modestudenten van de Rotterdamse kunstacademie Willem de Kooning hun collectie Intruders in de winkel van Margreeth Olsthoorn. “Die naam hebben we gekozen omdat we als het ware de winkel binnenvallen”, zegt student Marly Roosen die de pr voor haar rekening neemt. “Iedereen doet waar hij goed in is.”

De collectie, die te koop is tot 25 januari, beschrijft Roosen als gevarieerd, voor mannen en vrouwen met showpieces, maar ook jasjes, rokken, T-shirts. Felroze is de hoofdkleur. De uitstraling is stoer, en sluit aan bij het aanbod van Margreeth Olsthoorn die ook betrokken was bij de collectie. Zelf maakte Roosen een gemouleerde one size fits all creatie. Ze heeft haar oog laten vallen op een fleece huispak van een van haar klasgenoten.

Derdejaars studenten Product maakten voor de opening een Intruders Cube, een kubus waarin de collectie hangt.

Intruders is eenmalig, maar Roosen hoopt dat het project wordt herhaald, en dat het net zo’n begrip wordt als de Collectie Arnhem en Individuals. Overigens betekent dit niet dat derdejaars studenten in Rotterdam minder om handen hebben dan die op andere academies. Ze werkten mee aan Werkstijl in Museum Rotterdam, een jeansshow, de Triumph Awards en andere projecten.

De collectie is gefotografeerd door Stacii Samidin.

Opening vanaf 19.00. Margreeth Olsthoorn, Schilderstraat 5, Rotterdam.

www.margreetholsthoorn.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.