Top menu

Slaat Miuccia Prada 2 x de plank mis?

Na veertig jaar afwezigheid maakte het broekpak tijdens de shows vorig jaar maart een overtuigende comeback. Zowel  Louis Vuitton, Prada als haar jongere zusje Miu Miu showden voor deze winter talloze variaties.

Best stoer zo’n broekpak, maar ook een tikkeltje eh…. apart. Nu staat Miuccia Prada er om bekend dat ze zich graag stort op dingen die ze oerlelijk vindt. Hoe ze het voor elkaar krijgt, we weten het niet, maar in maart slaagde ze er in om het broekpak  begeerlijk te maken. Overigens kwamen in de hele Prada wintercollectie alleen maar broeken voorbij. Opmerkelijk, want zelf is Miuccia een echte rokken/jurkenmevrouw. Aan het eind van de show maakte ze dan ook een buiging in een zwarte jurk.

Ook Marc Jacobs geloofde in het broekpak met jasjes met afgeronde kragen en bijpassende en rechte broeken en bij Miu Miu wemelde het ook van het elegante broekpakken. Na afloop van de show kwam Miuccia Prada warempel met een verklaring. De broek was volgens haar, na jaren van rokken en jurken, het enige dat ze nu opwindend vindt, vertelde ‘mevrouw jurk’ voor de gelegenheid gekleed in een tweedelig broekpak versierd met glimmende kristallen dat twee weken eerder in Milaan werd geshowd. Net als de Prada pakken waren die van bij Miu Miu hysterisch vrolijk gedessineerd met retro ‘behangprints’.

Nu kan het aan mij liggen, en heb ik mogelijk niet de juiste modefeestjes en winkels bezocht, maar de voorspelde comeback van het broekpak is uitgebleven. In modereportages  zag ik ze wel, maar in werkelijkheid zijn nog altijd de enige die denken dat zo’n pak hun staat Angela Merkel en Hillary Clinton.

Gerelateerde Artikelen:


, , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.