Top menu

Oranje Magie

Warm oranje gaf veel wintercollecties a sunny touch. Guy Laroche, Calvin Klein en Carven gingen all the way oranje, Mulberry piekt met oranje accessoires.

Oranje is niet de meest commerciële kleur. Toch flashte deze ondergewaardeerde tint opvallend vaak over de internationale catwalks. Vooral de total orange look werd niet geschuwd. Echter, knalhard oranje is uit den boze. Deze winter straalt oranje warmte uit. Dat was stijlvol te zien in de rijk genuanceerde collectie van Haider Ackermann. Deze kleurenmagiër mixte in één outfit verschillende gradaties oranje zoals geel-oranje amber met spicy rood-oranje. Bij Guy Laroche schitterde het Nederlandse topmodel Patricia van der Vliet letterlijk in een roestbruine paillettensweater, een ontwerp van Laroche’s Marcel Marongui die het feestelijke ontwerp combineerde met een oranje zwierige klokkende rok. Thierry Mugler bracht overtuigend oranje (jurk in zandlopermodel en brede ronde schouders) net als Marni (een kek mantelpakje) en Calvin Klein (minimalistisch glad). Oranje, een buitenbeentje? Deze winter in zeer zeker niet.

Bij Mulberry spetterde het oranje explosief van de catwalk. Een catwalk die vreemd genoeg (ook grappig) werd geflankeerd door twee enorme langharige bosmonsters. Voordat de show begon, presenteerde Mulberry een nieuwe tas, de Del Rey, een gladde handtas, vernoemd naar Lana Del Rey. Vanaf de frontrow zag de curvy popster, nu het gezicht van de H&M-kerstcampagne, het simpele model met fifties uitstraling voorbijkomen in verschillende versies; klassiek reptiel, Chanellerig gemêleerde tweed en sprankelend oranje. Oranje voert deze winter bij Mulberry de boventoon, niet alleen in de beroemde tassen – waaronder de succesvolle Alexa, een ode aan Alexa Chung – maar ook in een originele volledig oranje look met een rok van kant en een pittig kort gewatteerd bomberjack dat werd gedragen over een sweater bedrukt met harige bosmonstertjes. De koddige beesten doken nogmaals op in de wintercampagne, net als de feloranje plateauschoenen.

www.mulberry.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.