Top menu

Modeprijzen gaan naar Mattijs en Spijkers & Spijkers

Spijkers & Spijkers heeft het Cultuurfonds Modestipendium (50.000 euro) gewonnen. De Mercedes-Benz Dutch Fashion Award 2012 (25.000 euro) ging naar Mattijs (foto). Beide modeprijzen zijn gisteravond uitgereikt tijdens de Dutch Fashion Awards in de Grote Kerk in Den Haag.

De Dutch Fashion Award is voor talent met internationale potentie. Van de vijf kandidaten maakte Mattijs (van Bergen, 1980) met zijn kleurrijke avondkleding de meeste indruk op de twaalfkoppige internationale jury, onder wie Antonella di Pietro, accessoires director bij Karl Lagerfeld en een Géraldine Florin, inkoper voor Galeries Lafayette in Parijs. De andere genomineerden waren Marga Weimans, Anne de Grijff, Hyun Yeu en Elsien Gringhuis. De modeprijs werd voor zesde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Conny Groenewegen, Iris van Herpen en Sjaak Hullekes.

De Arnhemse modetweeling Truus & Riet Spijkers (1970) ontvangt het Cultuurfonds Modestipendium 2013 voor hun grafische vrouwelijke ontwerpen waarmee ze sinds 2002 succes hebben. Fondsdirecteur Adriana Esmeijer: “Dankzij de genereuze gift van een anonieme mecenas kunnen we jaarlijks een extra stimulans geven aan de Nederlandse modewereld”. Het modestipendium werd in maart uitgereikt aan Francisco van Benthum. In 2011 ontving Ilja Visser de prijs die is bedoeld voor in Nederland gevestigde ontwerpers die minimaal vijftien collecties hebben gemaakt.

Vandaag in Het Parool

Lees hier waarom Mattijs bijna gestopt was met mode:

http://www.independentfashiondaily.com/3410/mattijs-van-bergen-%E2%80%9Cik-heb-geleerd-mijn-hart-te-volgen%E2%80%9D/

Lees hier wat er gebeurt met het archief van Spijkers & Spijkers:

http://www.independentfashiondaily.com/5364/goed-nieuws-het-archief-van-spijkers-en-spijkers-wordt-bewaard-voor-de-eeuwigheid

Spijkers & Spijkers voor NRC Handelsblad:

http://www.independentfashiondaily.com/79/spijkers-en-spijkers-zoektocht-naar-de-ideale-vorm/

 

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.