Top menu

Amsterdam Fashion Week nieuwe locatie

De Amsterdam Fashion Week tekent morgen een contract voor 3 jaar met Maya Meijer van de Westergasfabriek. De modeshows vinden voortaan plaats in de Gashouder. “Nu hoeven we niet meer telkens rond te kijken voor nieuwe locaties, het contract geeft rust, “zegt Bart Maussen directeur van de modeweek.

Maya Meijer, eigenaresse van het de Westergasfabriekterrein, zegt dat ze de Amsterdam Fashion Week (AFW) “omarmt” omdat “het een springplank biedt voor jonge ontwerpers en ondernemers in de mode industrie om meer bekendheid en daardoor meer kansen te krijgen.” Ook op het gebied van marketing gaan de twee instellingen de komende zes edities samenwerken. “Mode past binnen ons concept van cultureel maatschappelijk ondernemen”, zegt Meijer.

Met het contract ziet Maussen af van zijn wens om het mode-evenement in de binnenstad te situeren. “Om goed zichtbaar te zijn wilden we altijd graag naar het centrum, bijvoorbeeld de Beurs van Berlage of het Museumplein, maar dat blijkt uiteindelijk te kostbaar.” Op het Westergasfabriekterrein wordt de Zuiveringhal, waar de modeweek altijd al plaatsvond, ingeruild voor de grotere Gashouder. “We gaan van 750 plaatsen naar 1250 en er is ruimte voor een langere catwalk”, zegt Maussen.

De 18e Amsterdam Fashion Week opent op 18 januari en duurt tot en met 27 januari, hoofdsponsor is Vodafone. “Met nog twee sponsoren erbij zouden we erg blij zijn”, zegt Maussen die in januari voor het laatst 33.000 euro subsidie van de gemeente Amsterdam krijgt.

Maussen vindt dat de mode “van de catwalk naar de sidewalk” moet. Het huidige publieksprogramma Downtown wordt daarom uitgebreid met meer publieksactiviteiten en zal zich concentreren op Amsterdam Zuid. “We gaan samenwerken met winkels in het Museum & Fashion District. Als dat goed loopt, dan waaieren we uit naar andere stadsdelen.” In januari komt er een modeshow op de ijsbaan van het Museumplein, zijn er shows in winkels, en staat in de Apollolaan een spektakelshow gepland.

Nieuw is een AFW-kaart waarmee houders kunnen inloggen op de AFW-site waar ze prijzen kunnen winnen en profiteren van winkelacties; van een gratis glas champagne tot kortingen op kleding. Alle modeshows zijn alleen toegankelijk voor de professionele modebranche maar via livestreams en op een groot scherm op het Rembrandtplein voor iedereen te volgen. Het evenement wordt volgens Maussen nog weer groter dan in juli 2012. In totaal zullen in januari ruim twintig ontwerpers en modelabels hun nieuwste collecties tonen.

Vandaag in Het Parool. Foto: Marga Weimans Peter Stigter.

Gerelateerde Artikelen:


, , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.